ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Αρχικά ήταν το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Ενα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τούς χαρακτήρισε γραφικούς και όταν επανεμφανίστηκαν ασθένειες, που τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο είχαν εκλείψει, τότε τους χαρακτήρισαν και επικίνδυνους.

Σήμερα οι αρνητές της επιστήμης αλλά και της πραγματικότητας επανέρχονται με αφορμή τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, κυκλοφορούν παγκοσμίως 2.300 διαφορετικές θεωρίες συνωμοσίας, από τα περί κατασκευής του ιού σε κινεζικό εργαστήριο ώς το «τσιπάκι» που δεν έχω καταλάβει αν θα βρίσκεται ενσωματωμένο στις μάσκες ή τα πολυαναμενόμενα εμβόλια και τα περί ελέγχου του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το κακό είναι ότι παρόμοιες θεωρίες ασπάζονται πολιτικά πρόσωπα, όπως οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, αλλά και θρησκευτικοί ηγέτες. Ετσι, δεν είναι καθόλου περίεργο που ένα υπολογίσιμο τμήμα του πληθυσμού και της νεολαίας δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Covid-19. Χαρακτηριστική περίπτωση, νεαρός που δήλωσε το Σαββατοκύριακο στις τηλεοπτικές κάμερες ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη του ιού, ως εκ τούτου δεν τηρεί τα μέτρα και για να πειστεί θα ήθελε να νοσήσει κάποιος γνωστός ή συγγενής του!

Η αντικοινωνική συμπεριφορά και η άρνηση ή, ακόμα χειρότερα, η αδυναμία κατανόησης μιας σύνθετης πραγματικότητας σε όλο τους το μεγαλείο.

Αλλοι αναγνωρίζουν την ύπαρξη του ιού, αλλά επιμένουν στα περί «απλής γριπούλας» υφαίνοντας ξανά ένα τεράστιο σχέδιο παγκόσμιας συνωμοσίας όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο «σταρ» Τζορτζ Σόρος.

Οι αρνητές του κορονοϊού ζουν ανάμεσά μας και είναι ευθύνη όλων να τους απαντήσουμε με επιχειρήματα και να τους πείσουμε για τη σοβαρότητα της κατάστασης, χωρίς απλώς να επικαλούμαστε τον μπαμπούλα των προστίμων και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ