ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΥΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Την κοινότητα Καρυάς επισκέφτηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας με τον αντιδήμαρχο βορείου τομέα Ι. Νάνο και τον αντιδήμαρχο νοτίου τομέα Γ. Κατσιούρα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού ο πρόεδρος της κοινότητας Ν. Κατσίβελος έκανε αναφορά στις ενέργειες που έκανε η δημοτική αρχή τις τελευταίες ημέρες λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού στην κοινότητα και δήλωσε ότι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος συμμορφώθηκαν άμεσα στις συστάσεις που έγιναν από τον Δήμο Ελασσόνας και τον ΕΟΔΥ για χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της κοινότητας για την άμεση κινητοποίηση και τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας κ. Κατσιούρα για την τάχιστη απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινότητα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν κάτοικοι της κοινότητας και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι είχαν οικειοθελώς αναστείλει τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, προκειμένου να συμβάλουν στην αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Ο κ. Γάτσας, αφού συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες, δήλωσε: «Παρακολουθούμε από το πρώτο λεπτό την εξέλιξη της μετάδοσης στην κοινότητα της Καρυάς. Είναι ευχάριστο ότι τα δείγματα που ελήφθησαν είναι όλα αρνητικά. Φαίνεται ότι ο ιός περιορίστηκε στο στενό πλαίσιο της οικογένειας του πρώτου κρούσματος και δεν μεταδόθηκε στην κοινότητα. Ο Δήμος Ελασσόνας ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και εκπρόσωποί του παρέμειναν δίπλα στους κατοίκους σε όλο το κρίσιμο διάστημα. Παραμένουμε σε επιφυλακή για τον εντοπισμό τυχόν νέου κρούσματος. Συστήσαμε την επαναλειτουργία των καταστημάτων και τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων στην πανηγυρική λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου στην εκκλησία του χωριού. Είναι αυτονόητο ότι τηρούμε όλοι τα μέτρα ευλαβικά».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ