ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Βροχή φτάνουν οι διαμαρτυρίες πιστών του Τυρνάβου στην ιστοσελίδα για την απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου να βγάλει σε δημοπρασία ένα ακίνητο φιλέτο που ανήκει στην περιουσία του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο εξαιτίας χρεών που έχει δημιουργήσει ο ναός.

Παράλληλα με τις διαμαρτυρίες πιστών που δεν αποκλείεται να πάρουν διαστάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες δεν είναι και λίγοι αυτοί οι οποίοι γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των ναών και περί των οικονομικών τους απευθύνουν σειρά ερωτημάτων για τα οποία απαιτούν άμεσες και πειστικές απαντήσεις.

Οι ερωτώντες ζητούν να μάθουν αν υπάρχει εκκλησιαστικό συμβούλιο στην Παναγία Φανερωμένη, από ποιούς απαρτίζεται και πότε πήρε απόφαση για να πωληθεί το ακίνητο.

Επίσης ρωτούν για το αν υπάρχουν οφειλές τις εκκλησίας προς τον ΕΦΚΑ και προς πρώην εργαζόμενο στο ναό.

Αλλο ερώτημα που απευθύνουν και απαιτούν απάντηση είναι για το ποιοι ήταν υπεύθυνοι για τα οικονομικά του ναού την τελευταία δεκαετία και τί έκαναν αυτοί οι υπεύθυνοι για να ρυθμίσουν τα χρέη του ναού προς το δημόσιο.

Επίσης επισημαίνουν αν εξαντλήθηκαν όλα τα ένδικα μέσα για να αναγκαστούν οι υπεύθυνοι των οικονομικών αν βαρύνονται με κακοδιαχείριση να επιστρέψουν χρήματα που χάθηκαν, επισημαίνοντας ότι για τα πλημμελήματα υπάρχει πενταετές διάστημα παραγραφής και για τα κακουργήματα 20ετές διάστημα παραγραφής.

Επίσης ρωτούν αν υπήρξαν επίτροποι παλαιότερα που ευθύνονται για την απώλεια χρημάτων του ναού και αν ναι τί έγινε με αυτά τα χρήματα.

Τέλος αφού σημειώνουν ότι θα πρέπει ο υπεύθυνος οικονομικών του ναού να δημοσιοποιήσει τα έσοδα και τα έξοδα του ναού ζητούν απάντηση για το ποιοι καταμετρούν τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα τα χρήματα που προσφέρουν οι πιστοί στην εκκλησία και ποιος διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα.

Το paidis.com με δεδομένο ότι αυτά τα ερωτήματα τίθενται, χωρίς να τα υιοθετεί θεωρεί πρέπον να δοθούν απαντήσεις είτε από τον υπεύθυνο του ναού είτε από τη μητρόπολη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ