«ΑΛΑΛΟΥΜ»  ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών της Ευαγγελίας Λιακούλη

Παρέμβαση με ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Ευαγγελία Λιακούλη, για την κατάφωρη αδικία σε βάρος εκπαιδευτικών, σε σχέση με την σύνταξη σχετικών πινάκων του ΑΣΕΠ, επισημαίνοντας τα εξής:

«Ανάστατοι είναι και οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας, καθώς για πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μήνες – κι όπως προειδοποιούσε η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής με πρόσφατη, σχετική, κοινή της ερώτηση (αρ. πρωτ. 8017-07/07/2020), η οποία ακόμη παραμένει αναπάντητη – παρουσιάστηκε πρόβλημα με την πληρωμή του απαιτούμενου ηλεκτρονικού παραβόλου, που κατέθεσαν, στο πλαίσιο προκήρυξης θέσεων μόνιμων  αλλά και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλέον κατάφορες αδικίες στη σύνταξη των σχετικών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Τόσο η  ΔΟΕ όσο και ΟΛΜΕ, ευθέως καταγγέλλουν σωρεία λαθών και αδικιών ως προς την αξιολόγηση και μοριοδότηση των προσόντων και της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πως παρατηρούνται «καραμπινάτες» αδικίες.

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς, από τους προσωρινούς πίνακες που καταρτίστηκαν, θα προσληφθούν, ειδικά για τη σχολική χρονιά 2020-21, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενώ από τους οριστικούς πίνακες, που θα προκύψουν μετά τη διαδικασία των ενστάσεων, θα γίνουν οι 10.500 διορισμοί Γενικής Εκπαίδευσης στην Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση για τα έτη 2020 και 2021.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και εξαιτίας των αβλεψιών της πολιτικής ηγεσίας των συναρμόδιων Υπουργείων, ταλαιπωρούνται χιλιάδες υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό τους από τους πίνακες διορισμών-προσλήψεων και τη συνεπακόλουθη ανεργία.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και την διαχείριση προσωπικού, πολλά ονόματα υποψηφίων, ενώ φαίνονται ορθώς καταχωρισμένα, δεν έχουν προσμετρηθεί στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να έχουν ραγδαία πτώση στη σειρά τους.

Ζητώ από τους αρμόδιους κκ Υπουργούς να επανορθώσουν τις ανωτέρω αβλεψίες, προκειμένου να μην αδικηθεί κανείς από τους υποψήφιους που συμμετείχε στους διαγωνισμούς των εν λόγω προκηρύξεων, ιδίως από την στιγμή που εξωθούνται στην ανεργία, χωρίς καμία δική τους ευθύνη και να προχωρήσουν άμεσα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση,  ώστε να αποκατασταθεί η αδικία αυτή»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ