ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!!!

3 € ανά μαθητή και εκπαιδευτικό δίνει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους για μάσκες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Με τυμπανοκρουσίες χθες ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος μας ενημέρωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα επιχορηγήσει εκτάκτως όλους τους δήμους της χώρας με το αστρονομικό ποσό των 5,2 εκ. € για να αγοράσουν μάσκες που θα δώσουν σε μαθητές και καθηγητές.

Μόνο που ξέχασε να μας πει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 1,3 εκ. μαθητές και περισσότεροι από 200.000 εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα το ποσό που τους αναλογεί να φτάνει τα 3,3 € για τον καθένα που σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση 5-6 μάσκες μίας χρήσης ή 1 και κάτι πάνινη μάσκα στον καθένα.

Και φυσικά σαν να μην έφτανε η κοροϊδία για το ποσό ο κ. Θεοδωρικάκος μας είπε ότι το υπουργείο κάνει πράξη την πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να προστατέψουμε την υγεία.

Άλλα ο Θεοδωρικάκος, άλλα η Κεραμέως

Να σημειωθεί πάντως ότι την ίδια ώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που χθες ανακοίνωσε ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, υποστήριζε (στο Open) ότι «η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο, το οποίο θωρακίζει τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Ήδη σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας φοράμε μάσκα. Άρα επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς το να προμηθευτεί μάσκα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα λοιπά προσωπικά αντικείμενα», πρόσθετε, ενώ υποστήριζε πως η Πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει το κόστος

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Αναστασία Γκίκα, γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, δήλωνε προ ημερών πως η μάσκα αποτελεί «προσωπικό εργαλείο» και ότι «δεν τίθεται θέμα δωρεάν παροχής μάσκας, καθώς και οποιασδήποτε αλλαγής στο μέγεθος των τάξεων, καθώς οι χώροι είναι δεδομένοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ