Ε.Ε.: ΒΑΖΕΙ «ΦΡΕΝΟ» ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ – ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων δήλωσε πως το εμβόλιο δεν αναμένεται τους επόμενους μήνες

Καθώς ο κορωνοϊός επελαύνει στον πλανήτη με περισσότερους από 800.000 νεκρούς και τουλάχιστον 23 εκατ. κρούσματα, παγκοσμίως, οι πολίτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην ανακάλυψη του εμβολίου που θα βάλει τέλος στην πανδημία. Ωστόσο, ο αναπληρωτής επικεφαλής επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, Πιοτρ Κραμάρζ, βάζει τέλος στις προσδοκίες μας, τονίζοντας πως το εμβόλιο δεν αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας στο Mega, ο επιστήμονας σημείωσε πως δεν μπορούμε να περιμένουμε το εμβόλιο τους επόμενους μήνες, ωστόσο απέφυγε να προσδιορίσει πότε θα είναι διαθέσιμο. «Το πολύ θετικό είναι ότι υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο, ωστόσο δεν έχουμε δει ακόμη τα τελικά αποτελέσματα και συνεπώς δεν μπορούμε να αναμένουμε ένα εμβόλιο τους επόμενους μήνες. Γίνονται, όμως, πολλές προσπάθειες. Εργαζόμαστε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου για να ετοιμάσουμε ένα σύστημα επιτήρησης όταν βγουν τα εμβόλια για να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι στην πραγματική ζωή, καθώς και πόσο ασφαλή είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα μέτρα που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο και τα τοπικά lockdowns, ο κ. Κραμάρζ σημείωσε: «Αυτό που βλέπουμε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τώρα, είναι η επανεμφάνιση της λοίμωξης. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ο κόσμος ένιωσε λίγο ότι η πανδημία τελείωσε και χαλάρωσε τη συμπεριφορά του. Όπως γνωρίζουμε η γενική καραντίνα έχει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο και επομένως συνιστούμε πιο στοχευμένα μέτρα εάν κριθεί απαραίτητο στα κλαμπ, στα μπαρ και τα γυμναστήρια».

ethnos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com