ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ

Απουσία θα παίρνουν οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα στο σχολείο, όπως δήλωσε στο Mega, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει μαθητής στην τάξη χωρίς μάσκα. Μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας», επισήμανε.

«Όπως είναι υποχρεωτικό να φοράμε την μάσκα στα μέσα μεταφοράς το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα μπορεί κανείς να μην φοράει μάσκα στο σχολείο», πρόσθεσε.

Ειδικά για τους μαθητές, η υπουργός υπογράμμισε ότι όποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα θα παίρνει απουσία, ενώ για τις μικρές ηλικίες από 4 ετών και από το προνήπιο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, είπε ακόμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Συμπλήρωσε δε ότι έχει αποδειχθεί ότι τα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο προσαρμοστικά. Προέτρεψε, επίσης, τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο προκειμένου να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η χρήση μάσκας εντός των σχολείων εξήγησε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο MEGA. Ο κ. Σύψας εξήγησε πως η χρήση της μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών προκρίθηκε επειδή δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας:

«Μέσα σε μια τάξη δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Γι’ αυτό προκρίνεται η χρήση μάσκας ως μέτρο πρόληψης. Η μάσκα επαρκεί».

Σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων σημείωσε πως βάσει των επιστημονικών δεδομένων θα ληφθεί η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 7 ή 14 του Σεπτέμβρη. Ωστόσο, έσπευσε να υπογραμμίσει πως τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν, όποια και αν είναι η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα:

«Πρώτα θα κλείσουμε όλα τα υπόλοιπα και στο τέλος τα σχολεία. Θα παραμείνουν ανοιχτά πάση θυσία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ