ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Η ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Στο χώρο του πεζόδρομου μπροστά από το Αρχοντικό Καράσσου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στον Τύρναβο με σύνθημα “Σοσιαλισμό για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή” και κεντρικό ομιλητή το μέλος του Κ.Σ. και γραμματέα του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ Παναγιώτη Κοδέλλα.

Στην εκδήλωση θα υπάρξει πολιτιστικό πρόγραμμα.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της εκδήλωσης οι διοργανωτές  αναφέρουν:

“Η προφεστιβαλική εκδήλωση στον Τύρναβο που πραγματοποιείται στα πλαίσια του 46ου  Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή πραγματοποιείται για την προστασία των επισκεπτών του σε αναδιαμορφωμένο χώρο, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των υπολοίπων επισκεπτών.

Κρατώντας στα χέρια μας την πείρα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται πανελλαδικά, στα πλαίσια του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, αναδεικνύουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε μια σειρά εκδηλώσεις με παραπάνω μέτρα προστασίας απ ότι προβλέπονται. Όλα αυτά σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική λογική της ατομικής ευθύνης, με την πολιτική που θεωρεί κόστος τα μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων και του λαού στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων στον τουρισμό και όχι μόνο.

Η κυβέρνηση, μετά τη στοχοποίηση της νέας γενιάς για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, στοχοποιεί και το δικαίωμά της στη μόρφωση, με τις επίσημες ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως. Τη στιγμή που έχει αφήσει τη νεολαία εκτεθειμένη στην πανδημία, υλοποιώντας κατά γράμμα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών κολοσσών σε τουρισμό και μεταφορές, την αφήνει ουσιαστικά εκτεθειμένη και κατά την επιστροφή της στην εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να διασφαλίζει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή, την ασφάλεια, την προστασία της υγείας και το δικαίωμά της στη μόρφωση. Άλλωστε, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί η αποστροφή του λόγου της υπουργού ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν «17 μαθητές ανά τάξη» ή ότι «η ακαδημαϊκή χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία»…

Γι’ αυτό:

  • Φροντίζουμε για τις μεταξύ μας αποστάσεις!
  • Παρακολουθούμε αποκλειστικά καθιστοί την εκδήλωση!
  • Συνιστάται η χρήση μάσκας εντός του πάρκου!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ