ΚΟΝΤΡΑ ΓΑΤΣΑ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Πόλεμος ανακοινώσεων με αφορμή τη σύσκεψη στην Τσαριτσάνη για την κατάργηση λυκειακών τάξεων στην Οικονόμειο Σχολή, η οποία λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελασσόνα αναβλήθηκε, αλλά και για το θέμα του κορωνοϊού, ξέσπασε μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου Ελασσόνας κ.κ. Ν. Γάτσα και Ν. Ευαγγέλου αντίστοιχα.

Το χορό των ανακοινώσεων άνοιξε ο κ. Ευαγγέλου, για να ακολουθήσει απάντηση του γραφείου Τύπου του δήμου και να υπάρξει ανταπάντηση του πρώην δημάρχου σήμερα:

Ν. Ευαγγέλου “Αλλάζουμε”

Στην πρώτη ανακοίνωση ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε:

“Με αφορμή την ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή Ελασσόανσ, στην πλατεία της Τσαριτσάνης για την κατάργηση των τμημάτων προσανατολισμού της Γ ‘ Λυκείου της Οικονομείου Σχολής, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την αντίθεση μας ως παράταξη και ζητήσαμε την ανάκληση της απόφασης αυτής.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την περιοχή της Ελασσόνας λόγω της πανδημίας και των τεσσάρων νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν, οποιαδήποτε συγκέντρωση στην οποία δεν μπορούν να διασφαλιστούν τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, μπορεί να καταστεί επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι απέναντι στον ιό, αλλά η πραγματικότητα μας διαψεύδει όλους.

Πρόσφατα μάλιστα παρακολουθήσαμε μέσω του τύπου την συνάντηση του κ. Γάτσα με το προεδρείο του Δικτύου καλλιτεχνών και επιστημόνων στο γραφείο του, όπου με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι κανείς δεν φορούσε μάσκα και δεν τηρούσε την απόσταση ασφαλείας που προβλέπεται από το αρμόδιο υπουργείο και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας.

Για άλλη μια φορά διευκρινίζουμε ως παράταξη ότι είμαστε στο πλευρό όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να μην περάσει η κατάργηση των τμημάτων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας, συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση δημόσια ακόμη και αν αυτή πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο.

Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις στην παρούσα φάση μπορούν να έχουν και άλλες μορφές και να είναι εξίσου αποτελεσματικές και δυναμικές”.

Το γραφείο Τύπου του δήμου

Από το γραφείο τύπου του δήμου Ελασσόνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση στον κ. Ευαγγέλου:

“Κρίνουμε απαραίτητο να δοθεί μία απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Ν. Ευαγγέλου, επειδή αναφέρεται σε θέμα Δημόσιας Υγείας και η διαχείριση αυτών των θεμάτων είναι κρίσιμη.

Ο κ. Ευαγγέλου εξέφρασε τη λύπη του για τη συνάντηση του δημάρχου με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του δικτύου καλλιτεχνών και επιστημόνων, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς τη χρήση μάσκας, ενώ τότε και συγκεκριμένα στις 21 Ιουλίου 2020 οι επιδημιολογικές συνθήκες και οι αποφάσεις της πολιτείας δεν υπαγόρευαν τη χρήση της μάσκας. Επιπλέον, συχνά στα δελτία τύπου χρησιμοποιούνται φωτογραφίες αρχείου, όπως και στη φωτογραφία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η οποία ήταν από το 2019.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Δήμος Ελασσόνας και προσωπικά ο δήμαρχος τηρούν στο ακέραιο και σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας σε κλειστούς και ανοιχτούς δημόσιους χώρους, όπως άλλωστε βεβαιώνεται από εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά τα δημοτικά καταστήματα.

Όσο για την προγραμματισμένη συνάντηση στην Τσαριτσάνη το βράδυ της Παρασκευής (28/8), η οποία αναβλήθηκε λόγω της ανησυχίας των κατοίκων για πιθανή ύπαρξη κρούσματος στην κοινότητα, ενημερώνουμε τον κ. Ευαγγέλου ότι η απόφαση της αναβολής είχε ήδη ληφθεί από το πρωί της Παρασκευής, οπότε και ενημερώθηκε το τοπικό συμβούλιο.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε την αντίφαση στις ανακοινώσεις του κ. Ευαγγέλου, όταν από τη μια ζητά να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο διά ζώσης για τον απολογισμό του 2018, και απ’ την άλλη ζητά την ακύρωση της συνάντησης στην Τσαριτσάνη, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Είναι επομένως άτοπη και άκυρη η ανακοίνωση του κ. Ευάγγελου, ο οποίος μετά από 6 μήνες μηδενικών κρουσμάτων στο δήμο μας βρήκε μόνο να κατηγορήσει το Δήμαρχο για ανευθυνότητα, όταν εκ του αποτελέσματος προκύπτει η σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση της πολύμηνης υγειονομικής κρίσης στο δήμο μας”.

Ν. Ευαγγέλου “Αλλάζουμε”

Στην ανταπάντηση ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε:

“Δεν συνηθίζουμε ως παράταξη ούτε και εγώ ως επικεφαλής να δημιουργούμε θέματα και εντυπώσεις ανευ λόγου και ουσίας.

Η παρέμβαση μας λοιπόν ήταν και ουσιαστική και κρίσιμη, καθώς οποιαδήποτε απερίσκεπτη κίνηση στις μέρες που ζούμε μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και αυτό ακριβώς επισημάναμε.

Η όποια αναβολή της συγκέντρωσης επικαλείται ο κ. Γάτσας, μάλλον έγινε γνωστή σε πολύ συγκεκριμένα άτομα και σίγουρα όχι στα μέλη της παράταξης μας ως όφειλε.

Χαιρόμαστε όμως που κάποιοι μπόρεσαν να λειτουργήσουν έστω και την τελευταία στιγμή με σύνεση.

Σε ότι αφορά τα περί αντιθέσεων καλό θα ήταν να αποφεύγονται, καθώς όταν η παράταξή μας ζητούσε την δια ζώσης συνεδρίαση στην περιοχή μας δεν υπήρχαν κρούσματα και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια σε περιοχές που δεν θεωρούνταν υψηλού κινδύνου έπρατταν ακριβώς το ίδιο.

Κατανοούμε την ενόχληση του κ. Γάτσα και της Δημοτικής Αρχής και την προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για άλλη μια φορά, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο δεν μπορεί.

Όπως δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι οι συνεδριάσεις γίνονταν κανονικά για θέματα που κατά βάση ήταν υπηρεσιακά και όχι για ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως ο απολογισμός του 2018.

Στα θετικά της όλης υπόθεσης είναι ότι ο κ. Γάτσας επιτέλους αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει έστω και μέσω του γραφείου τύπου, αν και μέχρι τώρα δεν το συνήθιζε παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε πολλές φορές από την παράταξή μας, για μια σειρά θεμάτων και προβλημάτων που ταλαιπωρούν την πόλη και τους δημότες.

Να του ευχηθούμε να συνεχίσει γιατί ίσως και μέσω ανακοινώσεων μπορέσει να επικοινωνήσει με την πραγματικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ελασσόνας στην καθημερινότητα τους και είναι πάρα πολλά”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ