ΝΑ “ΣΠΑΣΟΥΝ” ΤΑ ΥΠΕΡΠΛΗΘΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Το αίτημα του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Είμαστε σε μία εποχή που όλες οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες συγκλίνουν στην αναγκαιότητα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε 15 στο Νηπιαγωγείο και 20 στο Δημοτικό Σχολείο, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή βιώνουμε την αναγκαιότητα της προσαρμογής της σχολικής πραγματικότητας εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19που επιβάλλει την κοινωνική απόσταση για λόγους προστασίας της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και, κατά συνέπεια και των τοπικών κοινοτήτων.

Και με αυτά τα δεδομένα η πολιτική ηγεσία από τη φετινή  σχολική χρονιά, για την οποία οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για δεύτερη φάση της εξάπλωσης του ιού, επέλεξε να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών από 1 προς 22 σε 1 προς 25 μαθητές

Συγκεκριμένα στα σχολεία της Δ/νσης Π.Ε. Λάρισας λειτουργούν τα παρακάτω υπερπληθή  τμήματα :

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

27 τμήματα με 25 μαθητές το κάθε τμήμα.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

3  τμήματα με 26 μαθητές το κάθε τμήμα.

10  τμήματα με 25 μαθητές το κάθε τμήμα.

21 τμήματα με 24 μαθητές το κάθε τμήμα.

Απαιτούμε το “σπάσιμο” των παραπάνω τμημάτων με βάση τις κενές σχολικές αίθουσες που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της Δ/νσης Π.Ε. Λάρισας και την πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αρχικά την πραγματοποίηση της β΄φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και στη συνέχεια την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com