ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Κοντσιώτης, Msc. Φυσικός στο ΓΕΛ Φαλάνης, αιρετό μέλος στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας

«Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει». …..Σάββατο απόγευμα στις 18:30 το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, Παπαδόπουλος Δ. στέλνει e-mail στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. με κείμενο-καταγγελία εναντίον του τότε Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, κ. Καψάλη και εναντίον μου με την επισήμανση να εκφέρουν άποψη μέχρι το βράδυ.

Η Π.Ε.Κ. απαντά ότι θέλει να ενημερωθεί για το θέμα και τα ΣΥΝΕΚ ότι διαφωνούν. Τα 3 μέλη της ΔΑΚΕ (Φούντας, Κωστόπουλος, Μπατσίλα) δηλώνουν ότι συμφωνούν να βγει η καταγγελία. Μετά τη σύμφωνη γνώμη των 3 υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία των 5 στους 9 (3 ΔΑΚΕ, 2 Παρεμβάσεις), οπότε στις 10 το βράδυ περίπου η καταγγελία δημοσιοποιήθηκε. Θαυμάστε τον τρόπο λειτουργίας τους Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας. Δια περιφοράς λαμβάνονται αποφάσεις για θέματα που αφορούν συναδέλφους αγνοώντας την επισήμανση για ενημέρωση από μια παράταξη.

Δυστυχώς ‘ελαφρά την καρδία’ αποφασίζουν να σπιλώσουν συναδέλφους στο πλαίσιο μικροπαραταξιακών λογικών, στηριζόμενοι σε ψέματα και ανακρίβειες. Για ποιά δημοκρατία ομιλούν και ποιά δικαιώματα συναδέλφων υπερασπίζονται, όταν παίρνουν αποφάσεις ανάλογα με τα πρόσωπα και το αν είναι φίλα προσκείμενα σε αυτούς ή όχι; Και αναφέρομαι χαρακτηριστικά στην ανάλογη περίπτωση συναδέλφου, ο οποίος αθωώθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο (μειοψήφησε ο αιρετός των Παρεμβάσεων, θλιβερή παραφωνία, ψηφίζοντας ένοχος, αντίθετα με την αθωωτική εισήγηση του Δ/ντή εισηγητή, των 2 δικαστικών και της δικής μου).

Θα γραφεί στην ιστορία η στάση του αιρετού. Όνειδος για τον κλάδο. Απόλυτη σιωπή. Βουβαμάρα. Πού βρίσκεται η ίδια αντιμετώπιση; Δυστυχώς, κρίνουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Καλό θα ήταν οι 3 της ΔΑΚΕ να ζητήσουν από τους αριστερούς όψιμους συνοδοιπόρους τους να τους αναλύσουν τον όρο του ΄χρήσιμου ηλίθιου’ που χρησιμοποιούσε ο Λένιν. Ίσως τότε καταλάβουν το ρόλο που τους έχουν αναθέσει οι Παρεμβάσεις.

Αυτοί όμως, που δήθεν κόπτονται για τη διαφάνεια, κρύβονται πίσω από το ‘η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία’. Δάσκαλε που δίδασκες. Είναι παραλογισμός να προσπαθούν να μου καταλογίσουν ευθύνες για λάθη ή παραλείψεις της Διοίκησης, αφού είμαι αιρετό μέλος και όχι Διευθυντής. Μακάρι οι θέσεις μου και οι απόψεις μου να υιοθετούνταν από την εκάστοτε Διοίκηση. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για την εκπαιδευτική κοινότητα. Νερό στα κρασί μου, ούτε έβαλα ,ούτε θα βάλω. Υπηρετώ με συνέπεια, ανιδιοτελώς τους συναδέλφους και όσες προσπάθειες γίνονται από τους συνδικαλιστές της απόσπασης, για να με πλήξουν, θα πέφτουν στο κενό.

Τέλος στους 3 πρώην συνυποψηφίους θυμίζω τη λαϊκή παροιμία: «όταν το μυρμήγκι θέλει να χαθεί βγάζει φτερά». Οι συνάδελφοι θα μας κρίνουν όλους δίκαια και αυστηρά χωρίς κηδεμόνες και πάτρωνες.

Καλή συνεργασία με τις Παρεμβάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ