ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΚΟΥΔΙΟΥ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας που κάνει λόγο για κατάφωρο χτύπημα της κυβέρνησης στη μόρφωση των παιδιών του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου

Μέσα στην αναμπουμπούλα των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ στην Παιδεία έρχεται και η απαράδεκτη ενέργεια της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Λυκουδίου από 4θέσιο σε 2θέσιο. Υποβάθμιση που προκύπτει από την κατάργηση τριών τουλάχιστον ειδικοτήτων: Πληροφορικής, Μουσικής και β΄ ξένης γλώσσας, ενώ κινδυνεύουν να χαθούν και τα Αγγλικά(α΄ ξένη γλώσσα).

Το Δημοτικό Σχολείο Λυκουδίου εξυπηρετεί μαθητές από επτά χωριά του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου(Άζωρος, Γεράνεια, Γιαννωτά, Λυκούδι, Μηλέα, Τσαπουρνιά, Φαρμάκη) και θα φιλοξενήσει φέτος 24 μαθητές, τρεις περισσότερους από πέρυσι ενώ αναμένεται του χρόνου να είναι πάλι περισσότεροι. Η κατάργηση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων δικαιολογείται μόνο από την εγκληματική βούληση της κυβέρνησης να σαρώσει κάθε δικαίωμα στη μόρφωση, στην ολόπλευρη μαθησιακή στήριξη και πνευματική καλλιέργεια της νέας γενιάς.

Ο υποβιβασμός του Δημοτικού Σχολείου Λυκουδίου δεν πρόκειται βέβαια για ένα μεμονωμένο περιστατικό ή μια παράβλεψη της κυβέρνησης αλλά πρόκειται για μια ενέργεια ενταγμένη στη συνολική της πολιτική. Αυτό αποδεικνύεται και από την περίπτωση με τη Γ΄ Λυκείου στην Τσαριτσάνη αλλά και από τα ελλιπή μέτρα που ανακοίνωσε χωρίς τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στην καθαριότητα και τις αναγκαίες κτηριακές υποδομές μπροστά στο άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, σε συνθήκες αύξησης των κρουσμάτων και δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο στρωμένο έδαφος των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προωθεί την απαράδεκτη αυτή υποβάθμιση την ώρα που χαρίζει δεξιά και αριστερά σε επιχειρηματικούς ομίλους εκατομμύρια ευρώ και δεν τα διαθέτει στην Παιδεία, στην Υγεία του λαού, στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες και του Δήμου Ελασσόνας, της τωρινής Δημοτικής Αρχής και των προηγούμενων διοικήσεων, που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια αυτές τις πολιτικές και δεν αντιδρούν, δεν βάζουν φρένο, δεν διεκδικούν αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας απαιτεί την απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης και τη διατήρηση όλων των  ειδικοτήτων του  Δημοτικού Σχολείου του Λυκουδίου-να μην προχωρήσει ο υποβιβασμός του.

Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά ενός “κατώτερου Θεού”. Η Μουσική, η Πληροφορική οι Ξένες Γλώσσες δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απαραίτητα μαθήματα, καλύπτουν τις σύγχρονες και όλο αυξημένες ανάγκες των παιδιών μας.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του δήμου μας, τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία των εκπαιδευτικών με την πάλη τους να αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω την καταδικαστέα αυτή απόφαση και να την ανατρέψουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ