ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΗΝΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

Με χρηματοδότηση από το Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας

 Ένα νέο χώρο πρασίνου αποκτά η πόλη της Λάρισας στην παραπήνεια περιοχή της Τερψιθέας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου  «Ανάδειξη μονοπατιού στην παραπήνεια περιοχή Τερψιθέας» προϋπολογισμού 438.380,78 €. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.) προχωράμε σε ήπιας μορφής περιβαλλοντικές παρεμβάσεις κατά μήκος του  Πηνειού ποταμού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Δημιουργούμε ένα περιπατητικό μονοπάτι, ένα  πράσινο πνεύμονα για  αναψυχή και  άθληση που αναβαθμίζει  το περιβάλλον στην περιοχή της Τερψιθέας  και βελτιώνει  την ποιότητα ζωής των κατοίκων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το έργο αφορά σε επεμβάσεις στο βόρειο άκρο του αναδασμού, όπου υπάρχει αγροτικός δρόμος και σε μια έκταση που ανήκει στη Δ.Κ. Τερψιθέας στα δυτικά στην παραποτάμια περιοχή. Στόχος της διαμόρφωσης είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη ενδιάμεση, μια «λωρίδα» αναψυχής ανάμεσα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις και στα πρανή της κοίτης του Πηνειού. Αυτή η ενδιάμεση ζώνη θα φέρει όλες τις αναγκαίες κατασκευές για να λειτουργεί ως άξονας περιήγησης, ξεκούρασης και αθλητισμού. Το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διαμόρφωση άξονα περιπάτου, ενός διαδρόμου, μήκους περίπου 1.000 μ. και πλάτους 3,50 μ. στο μεγαλύτερο τμήμα του. Ο διάδρομος αυτός θα διαμορφωθεί στον αγροτικό δρόμο που βρίσκεται στο βόρειο όριο του αναδασμού και θα προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης με τα πόδια και με το ποδήλατο. Επίσης κατασκευάζονται νέος φωτισμός και αρδευτικές -κηποτεχνικές εργασίες πρασίνου.