ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Θέμα για την τέλεση των αγιασμών στα σχολεία φαίνεται να προέκυψε και συζητείται ακόμη και το ενδεχόμενο να μετατεθούν κατά μία ημέρα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δηλαδή στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το orthodoxia.info, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το σενάριο ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πως εάν επιλεγεί αυτή η ημερομηνία δεν θα είναι δυνατόν οι αρχιερείς και οι ιερείς να επισκεφθούν τα σχολεία ώστε να τελέσουν την ακολουθία του Αγιασμού.

Το πρώτο κουδούνι φέτος θα πέσει την ίδια ημέρα με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, πράγμα το οποίο δυσκολεύει τη μετάβαση των κληρικών στα κατά τόπους σχολεία εξαιτίας του αυξημένου λειτουργικού προγράμματος της ημέρας. «Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Γιατί στις 14 θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», είπε στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η εφημερίδα “Καθημερινή” αναφέρει ότι τελικά ο αγιασμός μάλλον θα γίνει μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας. Οι ιερείς θα φορούν μάσκα και ο αγιασμός θα γίνει εντός των αιθουσών και ανά τάξη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com