Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 4 ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δείτε τί αναφέρει στο κείμενό του ο πρόεδρος του δ.σ. του δήμου Λαρισαίων

Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση των τεσσάρων συναδέλφων συμβούλων, επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι αλήθεια πως στο συμβούλιο της Τρίτης υποβλήθηκε λίγα λεπτά πριν την έναρξή του αίτημα ένταξης 2 θεμάτων ως εκτός ημερησίας διάταξης.

Θεώρησα -και δεν ήμουν, βέβαια, ο μόνος μ’ αυτήν την άποψη- πως ήταν ουσιαστικά ήδη ενταγμένα στην ημερήσια διάταξη. Το ένα, μάλιστα, κυριολεκτικά αυτούσιο. Σύμφωνα με τον κανονισμό ένα θέμα ενταγμένο ήδη στην ημερήσια διάταξη δεν μπορεί ταυτόχρονα να ενταχθεί κι ως κατεπείγον, προ ημερησίας! Υπήρξε διαφωνία. Και όπως συμβαίνει στη δημοκρατία, μετά από διαβούλευση και με τα άλλα μέλη του προεδρείου, έχοντας την ευθύνη διεύθυνσης της διαδικασίας, ανέλαβα το βάρος της απόφασης. Και κρίνομαι γι’ αυτό. Όπως κρινόμαστε όλοι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο και συμμετέχουμε στη λειτουργία πολιτικών οργάνων μιας πόλης.

Μου προξένησαν εντύπωση οι απειλές, οι ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμοί της ανακοίνωσης που συνυπογράφουν οι τέσσερις επικεφαλής. Αναντίστοιχοι, κατά την γνώμη μου, με την πορεία μιας ολόκληρης χρονιάς στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας με δημοκρατική ευαισθησία και συνεργασίες. Ωστόσο, οφείλουμε να συνεχίσουμε. Προστατεύοντας τους θεσμούς. Με συνέργειες και συναινέσεις σε μια περίοδο δύσκολη για το λαό μας.

Εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος. Για τους διαύλους επικοινωνίας που πρέπει να υπάρχουν. Για τις σχέσεις εμπιστοσύνης που παρά τα πισωγυρίσματα, με επιμονή χρειάζεται να χτίζονται. Το χρωστάμε στους πολίτες αυτής της πόλης.

Δημήτρης Δεληγιάννης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...