ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Θέμα ημερών είναι πλέον η εγκατάσταση του εργολάβου στην εκκλησία της Παναγίας του Αμπελώνα για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης του τρούλου της εκκλησίας και της αντικατάστασης της σκεπής του. αφού ξεπεράστηκαν όλες οι δυσκολίες που προέκυψαν τόσο λόγο του κορωνοϊού, όσο και λόγω κάποιων ελλείψεων στην αρχική μελέτη.

Τα υλικά ήδη έφτασαν στην Ελλάδα και πήραν την απαραίτητη έγκριση για τη χρησιμοποίησή τους, ενώ η μελέτη έχει συμπληρωθεί οπότε όπως υποστηρίζουν από την περιφέρεια Θεσσαλίας που έχει δημοπρατήσει και χρηματοδοτεί το έργο ο εργολάβος θα εγκατασταθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Στοιχεία του έργου

Το αρχικό έργο αφορά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ιερού ναού της Παναγίας στον Αμπελώνα και για το οποίο η αρμοδιότητα πραγματοποίησης εργασιών συντήρησης ανήκει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας. Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνει επιστέγαση του κεντρικού τρούλου και των 8 περιφερειακών μικρότερων τρούλων με φύλλα χαλκού. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την επιστέγαση των τρούλων με φύλλα χαλκού 0,6 mm επί του υπάρχοντος ξύλινου σκελετού και την αναδίπλωση των φύλλων στα καδρόνια με συρραπτική μηχανή ή με ανάλογο τρόπο.

Το αρχικό έργο είναι προϋπολογισμού 74.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ