ΣΕ ΖΙΑΚΑ, ΔΟΔΟΝΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ Η “ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ”

Διαδοχικές συναντήσεις με την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κα. Ζιάκα και τον περιφερειακό Διευθυντή Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Δοδοντσάκη πραγματοποίησε κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης “Ορμή Ανανέωσης” με επικεφαλής τον Νίκο Γαμβρούλα και τα στελέχη Αδάμο Δημήτριο, Γκουρομπίνο Αθανάσιο και Ζουριδάκη Αλέξανδρο, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη κατάργηση των λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου Κοιλάδας και τη μεταφορά των μαθητών σε σχολεία της Λάρισας.

Ο κ. Γαμβρούλας αφού ενημερώθηκε από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για το σκεπτικό της απόφασης, χαρακτήρισε τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού ως μία άστοχη κίνηση από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αφού θα προκαλέσει αναστάτωση στους μαθητές σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, αποσυντονίζοντάς τους και εξαναγκάζοντας τους ίδιους και τους γονείς τους σε έναν βίαιο επαναπρογραμματισμό της καθημερινότητάς τους. Όπως σημείωσε, πολλοί μαθητές ήδη μετακινούνται για το σχολείο της Κοιλάδας καθώς διαμένουν σε χωριά γειτονικών κοινοτήτων και η μεταφορά τους στη Λάρισα θα δυσχεραίνει το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά τους.

Επιπλέον ο κ. Γαμβρούλας υπογράμμισε πως η κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων θα δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό τετελεσμένο για τη σχολική μονάδα της Κοιλάδας το οποίο θα έχει δυσμενείς συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή των δημοτικών ενοτήτων Κοιλάδας και Κραννώνος και θα οδηγήσει στην υποβάθμισή τους. Πράγματι, η απουσία ολοκληρωμένων σχολικών και εκπαιδευτικών δομών θα αποτελέσει αντικίνητρο στους νέους για να παραμείνουν στον τόπο τους και θα προκαλέσει την αποδυνάμωση μιας περιοχής με έντονη γεωργική δραστηριότητα και πολύτιμη συνεισφορά στην οικονομική ζωή. Στόχος όλων των φορέων θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των αγροτικών περιοχών και όχι η αποδυνάμωση τους τόνισε.

Επιπλέον ο κ. Γαμβρούλας τόνισε πως ερωτήματα εγείρει το γεγονός πως ενώ υπάρχει έντονη συζήτηση για τη μείωση του μεγέθους των τμημάτων και εν μέσω κύματος πανδημίας το Υπουργείο Παιδείας αντί να λάβει μέτρα αποσυμφόρησης των τάξεων επιλέγει να αυξήσει το μέγεθός τους στα αστικά κέντρα, προσθέτοντας μαθητές από γειτονικά χωριά.

Με την ευκαιρία των συνατήσεων αυτών, η δημοτική παράταξη «Ορμή Ανανέωσης» ενημερώθηκε επίσης για την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετέφερε την στήριξη της στο εκπαιδευτικό προσωπικό, που την περίοδο αυτή καλείται να διαχειριστεί πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ