ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

H εταιρία «EAST WEST GREECE Μ.Ε.Π.Ε.», θα αναλάβει σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου την υλοποίηση του νέου προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης – υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών σε όλο το δήμο Τυρνάβου.

Η σύμβαση συνεργασίας με την ανωτέρω εταιρία «EAST WEST GREECE Μ.Ε.Π.Ε» είναι για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών και επ’ αόριστον παράταση εφόσον κανένα από τα δύο (2) μέρη δεν διαμαρτυρηθεί εγγράφως, τουλάχιστον ένα μήνα πριν την λήξη της, σύμφωνα με τους όρους του σχεδίου της σύμβασης που επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση η εταιρεία θα αναλάβει την ολοκληρωμένη διαχείριση των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών και ειδικότερα:
 Τη δωρεάν τοποθέτηση κάδων ειδικών προδιαγραφών για τη συλλογή των μεταχειρισμένων ρούχων σε σημεία που υποδεικνύονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.
 Την συλλογή των υλικών με μέσα της εταιρίας.
 Την προ διαλογή των συλλεγόμενων υλικών με στόχο την επιστροφή των επαναχρησιμοποιήσιμων ενδυμάτων στην Τράπεζα Ενδυμάτων του Δήμου.
 Την προώθηση των μη επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών προς ανακύκλωση.
 Την εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Αρχικά η εταιρεία θα τοποθετήσει 12 κάδους σε διάφορα σημεία του δήμου που θα υποδείξουν οι υπηρεσίες του δήμου με δυνατότητα τοποθέτησης έως και 28 κάδων.

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ