ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΣΙΟΣ

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του πρώτου σε σταυρούς συμβούλου της Δράσης Πολιτών, με αιχμές για την αντιπολίτευση που ασκεί ο επικεφαλής Στ Ροντούλης

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης και δηλώνω ότι πολιτικοί κι άλλοι λόγοι με αναγκάζουν να καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών», με την οποία αναδείχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές  της  26ης Μαΐου του 2019 στο δήμο Τυρνάβου.

Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων από τον επικεφαλής της παράταξης Στ. Ροντούλη, με τον οποίο πλέον διαφοροποιούμαι και πολιτικά.  Έφθασε λοιπόν η ώρα να στηρίξω και έμπρακτα τον πολιτικό χώρο, στον οποίο ανήκω.

Ακόμη η έννοια της δημιουργικής και γόνιμης αντιπολίτευσης και η αναζήτηση των συγκλίσεων για το καλό του τόπου, τις οποίες υποσχεθήκαμε να υπηρετούμε αμέσως μετά τις εκλογές, αντικαταστάθηκαν από μια στείρα αντιπολίτευση. Οι Τυρναβίτες απαιτούν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ενότητα, συνεργασία και σύνθεση απόψεων για τα μείζονος σημασίας ζητήματα της πόλης.  Ο δήμος Τυρνάβου, με το σημερινό εκλογικό σύστημα δεν έχει την πολυτέλεια άσκησης μιας στείρας αντιπολίτευσης, με σκληρά χαρακτηριστικά. Αν και μικρός δήμος, η επαρχία έχει μεγάλες ανάγκες και αντίστοιχος είναι ο χώρος για όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν. Συνειδητή μου επιλογή από εδώ και πέρα είναι να μιλάω μόνο για το αύριο και όχι για το χθες. Ο Τύρναβος δεν μπορεί να πάει στο αύριο με τις αντιλήψεις του χθες. Να μιλάω με προτάσεις για το μέλλον της περιοχής μας. Επιθυμώ να συμβάλω στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού για τον δήμο μας, θέλω στο τέλος της θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο να κριθώ για αυτά που έκανα και όχι για αυτά που εύκολα δήλωσα και υποσχέθηκα.

Διαβεβαιώνω τους συνδημότες μου ότι θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό του Δήμου και τα συμφέροντα των δημοτών. Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας και τους ψηφοφόρους του δήμου Τυρνάβου, οι οποίοι σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις με ανέδειξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη «Δράση Πολιτών».  Σε αυτούς και μόνο σε αυτούς λογοδοτώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ