ΒΑΔΙΖΕΤΕ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ!

Το μήνυμα των ΣΥΝΕΚ Λάρισας προς την ΤΕ ΔΑΚΕ και τον Προεδρεύοντα της ΕΛΜΕ

Ζούμε την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ στη Δημόσια Παιδεία. Καταστρέφεται το μέλλον δεκάδων χιλιάδων παιδιών με την εξίσωση των πτυχίων των Δημόσιων Πανεπιστημίων με αυτά των κολλεγίων, ειδικότητες εκπαιδευτικών πετιούνται έξω από τα σχολεία, είμαστε μπροστά στην εφαρμογή ξανά της τιμωρητικής αξιολόγησης, ποινικοποιούνται οι αγώνες των εργαζομένων, οι συνάδελφοι/φισσες αναπληρωτές/τριες χάνουν βασικά εργασιακά δικαιώματα, στην ιδιωτική εκπαίδευση φέρνουν εργασιακό μεσαίωνα και αφήνουν τα ιδιωτικά σχολεία χωρίς κανένα έλεγχο, βάζουν εμπόδια στην εκπαίδευση των μαθητών με την τράπεζα θεμάτων και τη μετατροπή του σχολείου σε ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, διαλύουν την εκπαίδευση προσφύγων και σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, ετοιμάζονται να διαλύσουν την Επαγγελματική εκπαίδευση προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ.

Η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ στη ΔΔΕ παρανομεί με μια αδικαιολόγητη απόφαση για τις τοποθετήσεις με βάση μόνο την πρώτη ανάθεση που θα οδηγήσει πάρα πολλούς/ές συναδέλφους/ισσες να μετακινούνται σε δύο και παραπάνω σχολεία.

Τα σχολεία ξεκινάνε με 25 και 27 μαθητές εν μέσω πανδημίας. Στέλνουν ως πρόβατα επί σφαγή εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες να αντιμετωπίσουν την πανδημία με παγουρίνο και cheerleading.

Σε αυτή την πραγματικότητα που βιώνουμε είναι προφανής πλέον η προσπάθεια της ΤΕ ΔΑΚΕ να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της να στηρίξει την κυβέρνηση σε βάρος δυστυχώς των εκπαιδευτικών. Με ποιο δικαίωμα διαλύσατε τη ΓΣ χωρίς καν να μπούνε σε ψηφοφορία οι εισηγήσεις των παρατάξεων; Μήπως επειδή δεν είχατε καν εισήγηση για τα διακυβεύματα του κλάδου μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων και όχι μόνο; Μήπως επειδή θέλετε μια ΕΛΜΕ σε ακινησία;

Κύριοι και κυρίες της ΤΕ ΔΑΚΕ,

Σαν κακομαθημένα παιδάκια που δεν τους κάνουν το χατήρι τρία χρόνια ταλαιπωρείτε το σωματείο. Τη μια χρονιά αποχωρείτε από το ΔΣ, την άλλη χρονιά παραιτείστε από το ΔΣ, φέτος μας έχετε πρήξει με τα εσωπαραταξιακά σας, λες κι αυτό είναι το πρόβλημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης σήμερα. Και ρίχνετε την ευθύνη για το προεδρείο σε άλλους, όταν εσείς δεν ψηφίζεστε μεταξύ σας.

Εν μέσω κοινοβουλευτικής δημοκρατίας δεν μπορείτε να μας αναγκάσετε να ψηφίσουμε κάποιον ή κάτι που δε θέλουμε. Πάρτε το απόφαση και πορευτείτε με αυτό.

Λέτε ασύστολα ψέματα με τη λογική ότι όλο και κάποιος θα σας πιστέψει.

Ο προεδρεύων δεν πήγε σε γάμο ή βαφτίσια για να αγχώνεται πως πάει με άδεια χέρια. Αφού δεν υπήρχε απόφαση της ΓΣ, όφειλε να ψηφίσει λευκό. Αυτό και τίποτα άλλο.

Μιλάτε για δική μας πρεμούρα; Ο προεδρεύων και μέλος της ΔΑΚΕ έκανε 350 χιλιόμετρα να πάει στην Αθήνα κι άλλα τόσα να γυρίσει για να βάλει προς ψήφιση κάτι, για το οποίο δεν είχε εξουσιοδότηση, επιδιώκοντας να υφαρπάξει μία απόφαση υπέρ εκείνου που του έδωσε τα εύσημα ότι τώρα που άλλαξε γνώμη είναι ο καλύτερος συνδικαλιστής (γιατί πριν μαζί με όλα τα μέλη, εκτός Παρεμβάσεων, χαρακτηριστήκαμε ρουφιάνοι). Και είπε ψέματα – όπως είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά της ΓΣ προέδρων – όταν ερωτήθηκε αν έχει εξουσιοδότηση. Και φυσικά εισέπραξε την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Γ.Σ.

Όποιος σέβεται τον εαυτό του και το σωματείο που εκπροσωπεί, σε θέματα για τα οποία δεν έχει εξουσιοδότηση ψηφίζει λευκό. Και δεν έχει δικαίωμα να θέτει ζητήματα που δεν εκπροσωπούν το σωματείο. Τελεία και παύλα. Αλλά τι να περιμένουμε από εσάς; Στην ίδια ΓΣ πρόεδρος ΕΛΜΕ και μέλος της ΔΑΚΕ ψήφισε λευκό για την αξιολόγηση, ενώ υπήρχε απόφαση ΓΣ της ΕΛΜΕ του κατά της αξιολόγησης. Αλλά και παλιότερα στην ΕΛΜΕ Λάρισας τα μαύρα χρόνια της τιμωρητικής αξιολόγησης, της διαθεσιμότητας, των μαθητοδικείων, της επιστράτευσης, πρώην πρόεδρος και μέλος της ΔΑΚΕ δεν ψήφισε διαφορετικά από την απόφαση της ΓΣ; Ξεχειλίζει δημοκρατία από τα μπατζάκια σας!

Κυρίες και κύριοι της ΤΕ ΔΑΚΕ,

Μαριονέτα δεν είναι όποιος σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αλλά αυτός που τις γράφει στα παλιά του παπούτσια για να ικανοποιήσει τις εμμονές και τις προσταγές κάποιας παρεούλας. Την ώρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς με τεράστια προβλήματα επιλέξατε μαζί με τις Παρεμβάσεις και την εξαγριωμένη παρέα τους – παρά τις προσπάθειές μας – να οδηγήσετε τη ΓΣ αντί να συζητά τα ζητήματα, για τα οποία συγκλήθηκε, να ασχολείται για άλλη μια φορά με το να καταγγείλει τον πρώην ΔΔΕ. Και μάλιστα έγινε προσπάθεια να εξαπατηθεί η ΓΣ με ψέματα, τα οποία, όταν αποκαλύφθηκαν, απλώς αρνηθήκατε να πάμε παρακάτω, στο δια ταύτα των εισηγήσεων που αφορούν όλους/ες μας. Και διαλύσατε τη ΓΣ, πριν αποφασιστεί οτιδήποτε.

Κι αυτό είναι μια τεράστια συνεισφορά στα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει τα αντιεκπαιδευτικά του μέτρα.

Υ.Γ. Πρώτη φορά μας συμβαίνει να αναφερόμαστε σε παράταξη με το όνομα που υπογράφει και να θυμώνει γι’ αυτό!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com