ΣΥΝΕΚ ΚΑΙ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση του δ.σ. της ΕΛΜΕ που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και κάνει λόγο για ανίερες συμμαχίες

Σας ενημερώνουμε ότι στην συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ που έγινε στην Αθήνα, το Σάββατο 5-9-20, ο Προεδρεύων Θανάσης Φούντας λειτούργησε έχοντας την κάλυψη του Δ.Σ.

Συγκεκριμένα κατέθεσε ψήφισμα προς ψήφιση, στο πλαίσιο  ανακοίνωσης – καταγγελίας της πλειοψηφίας του Δ.Σ. κατά του πρώην ΔΔΕ στις 8-8-20  και της απάντησής του στις 9-8-20 .

Αποτελεί συνηθισμένη πρακτική οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ να μεταφέρουν στις Γ.Σ. Προέδρων προς συζήτηση, αποφάσεις των Δ.Σ. τους. Για το προαναφερόμενο θέμα εκκρεμούσε επί ένα μήνα περίπου (γιατί άραγε;) απάντηση της ΟΛΜΕ, σε σχετικό αίτημα της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας.

Όπως θα δείτε κι από την παράθεση των σχετικών εγγράφων, το ψήφισμα που υιοθετήθηκε κι από 17 ακόμη προέδρους ΕΛΜΕ, ζητούσε να απαντήσει η Συνέλευση Προέδρων σε 2 θεμελιώδη δημοκρατικά και αυτονόητα ερωτήματα – δικαιώματα, κεκτημένα με αγώνες:

  1. Επιτρέπεται να καταδικάζεται κάποιος και να του επιβάλλεται ποινή, χωρίς να του δίνεται το δικαίωμα της απολογίας;
  1. Επιτρέπεται να παρεμβαίνει η Διοίκηση στα σωματεία και να υπαγορεύει τον τρόπο που παίρνουν  τις αποφάσεις τους;

Αποδεικνύεται τελικά όμως ότι δεν είναι όλοι με τα αυτονόητα !!

Πριν ακόμα φτάσει η ώρα της ψηφοφορίας άρχισαν οι ασφυκτικές πιέσεις, από τους συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ, στους Προέδρους των ΕΛΜΕ ώστε να μην υπερψηφίσουν το ψήφισμα. Ταυτόχρονα, όλως τυχαίως, στις πιέσεις συστρατεύτηκε και συμμετείχε ο τέως Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, Νίκος Παναγιώτου, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει επηρεάζοντας αρνητικά, Προέδρους ΕΛΜΕ προερχόμενους από τη ΔΑΚΕ, είτε με τηλεφωνήματα, είτε με γραπτά μηνύματα (είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου). Στα μηνύματά του προανήγγειλε την άσκηση μομφής προς τον Προεδρεύοντα που ανακοίνωσαν οι ΣΥΝΕΚ στις 6/9/2020. Τυχαίο; Πως  ήξερε άραγε τι θα κάνουν οι ΣΥΝΕΚ την επόμενη μέρα;

Ο Προεδρεύων δέχτηκε στη συνέχεια, σφοδρή επίθεση, με ανυπόστατες κατηγορίες, από τους συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ,  οι οποίοι προσπαθούσαν με ιδιαίτερα ανεξήγητο πάθος, να μην περάσει το σχετικό ψήφισμα από την Συνέλευση των Προέδρων και να μεταφερθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Τελικά συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ποιες  είναι  οι  «ετερόκλητες» και «ανίερες»  συμμαχίες;

Αυτές που προσπαθούν να αναδείξουν την αλήθεια, πέρα  και πάνω από ιδεολογικές διαφορές και να προστατεύσουν τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων και τις ελευθερίες  του συνδικαλιστικού κινήματος, ή αυτές που παλεύουν με νύχια και  με δόντια για την καταστρατήγησή τους, στηρίζοντας τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις της  Διοίκησης ;

Τελικά σε ποιους πρέπει να επιβληθεί μομφή από τους συναδέλφους;  Στους υπερασπιστές, με κάθε κόστος, της μίας και μοναδικής αλήθειας και  των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους,  ή σε αυτούς που θρασύτατα και  αποδεδειγμένα  πια   συντεταγμένα τα πολεμούν κι έχουν οδηγήσει με την στάση τους, ένα  χρόνο τώρα, σε λειτουργικό μπλοκάρισμα την μεγαλύτερη ΕΛΜΕ της χώρας και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των συναδέλφων;

Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας δεν τρομοκρατείται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος για την  αποκάλυψη και προάσπιση της αλήθειας και των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Υ.Γ  Η ανακοίνωση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Δείτε την πρόταση ψηφίσματος:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ