ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων και των μοριακών τεστ για τον κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκαν χθες από γιατρούς στο σύνολο των εκπαιδευτικών Α΄/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν στα σχολεία του Αμπελώνα και έγιναν με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς την Δευτέρα.
Αρνητικά ήταν επίσης και τα τέστ στις εργαζόμενες στην καθαριότητα των παραπάνω σχολείων.
Με αφορμή την πραγματοποίηση χθες των ελέγχων ο δήμαρχοςε Γ. Κόκουρας που παρακολούθησε τη διαδικασία ανέφερε:

«Στόχος μας να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία στην εκπαιδευτική κοινότητα, εν όψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς την Δευτέρα. Γι αυτό και προχωρήσαμε στην διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων με έξοδα του δήμου. Ελπίζουμε τα αποτελέσματα που θα προκύψουν να είναι αρνητικά. Ο Αμπελώνας ήταν μία επιφορτισμένη περιοχή, αλλά όπως έδειξε και η άρση των περιοριστικών μέτρων στην περιοχή, το πρόβλημα αυτό ανήκει στο παρελθόν.

Οφείλουμε ωστόσο να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση. Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα σχολεία του Αμπελώνα αλλά και στις καθαρίστριες, οι οποίες συνεχίζουν εντατικά τον καθαρισμό των χώρων, ώστε οι σχολικές αίθουσες την Δευτέρα να είναι καθαρές και ασφαλείς. Περιμένουμε και τις μάσκες από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να τις μοιράσουμε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Κατανοώ και δικαιολογώ την ανησυχία του κόσμου, αλλά θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει όλα όσα πρέπει, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η δημόσια υγεία. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, κρατούμε αποστάσεις από την κινδυνολογία και την ανευθυνότητα και αισιοδοξούμε ότι η νέα σχολική χρονιά θα είναι ασφαλής και δημιουργική για όλους.

Σαν δημοτική αρχή θα είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας της επαρχίας Τυρνάβου, ώστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com