ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΓΝΛ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα στις νέες μητέρες, στις εργαζόμενες, στις άνεργες, στις συνταξιούχες, στις φοιτήτριες για την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στις 11:00 το πρωί έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Καλούμε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, προκειμένου να διεκδικήσουν τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων και του λαού.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα της Ένωσης αναφέρονται και τα εξής:

“Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την κυβέρνηση που δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας του λαού. Αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων  ξόδεψε όλο τον χρόνο που κερδήθηκε με τις δικές μας θυσίες, σε κηρύγματα περί “ατομικής ευθύνης”.

Την ίδια στιγμή που απλόχερα χαρίζουν δισεκατομμύρια σε εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους, μονοπωλιακούς ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας, που δίνουν ετησίως 4 δις ευρώ από τις θυσίες των εργαζόμενων και του λαού στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, λογαριάζουν την υγεία του λαού κόστος!

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας.
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Να αναπτυχθούν, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν όλα τα Κέντρα Υγείας και να λειτουργούν όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο.
  • Να γίνουν μαζικά προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας υγειονομικού και άλλου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Να υπάρξει επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για τις «τρέχουσες» και τις έκτακτες ανάγκες. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα.
  • Να εξασφαλιστεί η αναγκαία ποσότητα και ποιότητα προστατευτικών μέσων, υγειονομικού υλικού κ.λπ. για όλους τους υγειονομικούς και συνολικά για όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.
  • Να γίνονται μαζικά κι επαναλαμβανόμενα μοριακά tests ανίχνευσης του ιού σε επιλεγμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως εργαζόμενοι στον Τουρισμό, τουρίστες και υγειονομικό προσωπικό, σε βιομηχανικές μονάδες κ.ά. δημιουργώντας νέα δημόσια και δωρεάν εργαστήρια για ταυτοποίηση SARS CoV-2″.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com