ΆΜΑ ΘΕΛΕΙ Η ΤΕ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ…

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ

Ενημερώνουμε πάντες πως φυσικά καταψηφίσαμε στην ΕΛΜΕ την ανακοίνωση ψεύδους που κατατέθηκε από την ΤΕ ΔΑΚΕ δια του προεδρεύοντα Θανάση Φούντα και ψηφίστηκε από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Όταν θέλουν οι 3+2, τύφλα να ‘χει η αλήθεια. Είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί για να απαντάμε, η συνδικαλιστική μας εμπειρία στην ΕΛΜΕ Λάρισας όμως, μας έχει δώσει από το 2017 το μήνυμα. Αν ένα ψέμα το αφήσεις αναπάντητο, μένει και επικάθεται, όπως η λάσπη και η βρωμιά και πρέπει γρήγορα να ξεκαθαριστεί.

Τα συνεταιράκια  ΤΕ ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ θεωρούν πως, επειδή έχουν πλειοψηφία στην ΕΛΜΕ, μπορούν να κάνουν τη μέρα νύχτα.

Λένε ασύστολα ψέματα. Και χαίρονται κιόλας με αυτό.

Ο προεδρεύων Θανάσης Φούντας δε λειτούργησε στη ΓΣ Προέδρων έχοντας την κάλυψη του ΔΣ. Γιατί πολύ απλά το ΔΣ δεν το γνώριζε. Και φυσικά ποτέ δεν τον εξουσιοδότησε. Ούτε απόφαση ΓΣ υπήρχε. Μάλλον όμως το γνώριζαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κι αυτό τους αρκεί.

Το ψήφισμα που κατέθεσε δεν υπάρχει ως απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Προκύπτει ευκόλως από τα πρακτικά και τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ. Μάλιστα ο ίδιος είπε στο ΔΣ πως ήταν ένα συμπίλημα. Λες κι έχει δικαίωμα να κάνει κοπτορραπτική στις αποφάσεις της ΕΛΜΕ.

Δεν αποτελεί καθόλου συνηθισμένη πρακτική πρόεδροι ΕΛΜΕ να μεταφέρουν στη ΓΣ Προέδρων ό,τι τους κάνει γούστο. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών σέβονται τα σωματεία που εκπροσωπούν.

Η ΕΛΜΕ Λάρισας δεν υπέβαλε ποτέ αίτημα στην ΟΛΜΕ για το συγκεκριμένο θέμα. Μάλλον μπερδεύονται με  τις υπόγειες διαβουλέυσεις τους.

Το facebook της ΕΛΜΕ Λάρισας έχει 1000+ μέλη, οπότε η ανάρτηση της πρόθεσής μας να επιρρίψουμε μομφή για καταχρηστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά στον προεδρεύοντα από τη ΔΑΚΕ δημοσιοποιήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα, ήδη από τις 5 Σεπτέμβρη 2020, στις 21:46. Δηλαδή την ημέρα της ΓΣ Προέδρων. Ο καθένας μπορούσε να λάβει γνώση της αποστολής υπονόμευσης των δημοκρατικών διαδικασιών από τον προεδρεύοντα από τη στιγμή εκείνη και όχι την επόμενη μέρα, όπως ψευδώς αναφέρουν.

Μπερδεύει τη δική του συμπεριφορά στη ΓΣ Προέδρων με αυτή των συνδικαλιστών των ΣΥΝΕΚ. Είχε μήπως την απαίτηση να μην ενημερώσουμε τους εκπροσώπους μας πως δεν είχε εξουσιοδότηση;

Πράγματι δεν είναι αυτονόητη μια τέτοια στάση του προεδρεύοντα. Αποδεικνύεται τελικά όμως ότι δεν είναι όλοι με τα αυτονόητα!!

Κι όλα αυτά ο προεδρεύων τα έκανε για να ικανοποιήσει την επιθυμία της γνωστής παρεούλας των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ να χτυπήσουν τον πρώην ΔΔΕ. Γιατί άραγε τέτοια πρεμούρα της ΤΕ ΔΑΚΕ να ικανοποιήσει το διακαή πόθο της παρεούλας;

Αλλά είχε και μια αλήθεια η ανακοίνωσή τους. Την  αναγνώριση των ιδίων πως η ΤΕ ΔΑΚΕ μαζί με τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αποτελούν την παγιωμένη πλειοψηφία στο ΔΣ. Και γι’ αυτό οι μεν ψηφίζουν με χέρια και με πόδια ό,τι θέλουν οι δε. Ή κωλυσιεργούν, ώστε να μην ψηφιστούν, όπως έγινε με τη μομφή.

Να λοιπόν γιατί κόπτονται τόσο πολύ να πούνε πως ο προεδρεύων είχε την κάλυψη της ΕΛΜΕ.

Το χειρότερο είναι πως οδηγούν το σωματείο σε απαξίωση σε μια περίοδο που χρειάζεται η συσπείρωση όλων σε αυτό.

Ντροπή!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ