ΑΝΟΧΥΡΩΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Νέα κινητοποίηση ΕΙΝΚΥΛ και φορέων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Νέα κινητοποίηση στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με τη στήριξη φορέων και συλλόγων (ΕΚΛ, Συνταξιουχικές οργανώσεις, παρ/μα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου) πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Στο στόχαστρο της ΕΙΝΚΥΛ βρέθηκε για μια ακόμη φορά η πολιτική της κυβέρνησης που δυναμιτίζει τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και μάλιστα σε καιρό πανδημίας, με τον πρόεδρό της Ν. Νταφούλη να εκφράζει την οργή των εργαζομένων απέναντι στην πρόθεση της 5ης ΥΠΕ για αλλαγή του εφημεριακού καθεστώτος των Νοσοκομείων της Λάρισας σε 2 προς 1, αυξάνοντας τον εφημεριακό φόρτο του ΓΝΛ.

«Το σύστημα Υγείας είναι ανοχύρωτο την ώρα που πρόθεση της 5ης ΥΠΕ είναι η προώθηση ΣΔΙΤ για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας», τόνισε ο κ. Νταφούλης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «μόλις 92 μόνιμοι γιατροί δεν μπορούν να σηκώσουν τα 2/3 των εφημεριών, καθώς στο ΠΓΝΛ προωθούνται ΣΔΙΤ και το ΓΝΛ καλείται να βγάλει τη λάντζα των επειγόντων περιστατικών».

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης η ΕΙΝΚΥΛ είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τον αγώνα της, ενώ με αφορμή το θέμα των εφημεριών θα επιδιώξει εντός 10ημέρου συνάντηση με τη διοίκηση της ΥΠΕ.

Εξάλλου στην υποστελέχωση, υποχρηματόδοτηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας αναφέρθηκαν και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γ. Σκόκας στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, εκφράζοντας παράλληλα και ανησυχίες για το άνοιγμα των σχολείων.

«Μόλις σε 5 εργοστάσια έγιναν έλεγχοι για κορωνοϊό, ενώ τα σχολεία μας ανοίγουν με σημαντικές ελλείψεις σε καθαρίστριες, εξοπλισμό κλπ.», ανέφερε ο κ. Σκόκας, δηλώνοντας συμπαράσταση στον αγώνα των υγειονομικών.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την έγκριση ψηφίσματος που αντιπροσωπεία παρέδωσε στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ