Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑ ΕΠΟΧΗ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη καρδιοχειρουργική επέμβαση στο Π.Γ.Ν. Λάρισας μετά από την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του Καθ. κ. Τσιλιμίγκα Νικολάου,  ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και στην Ιατρική Σχολή.

Η μετάβαση στη νέα πλέον εποχή πραγματοποιείται με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα μετά από συντονισμένες ενέργειες του Διοικητή της  5ης Υ.Πε. κ. Σερέτη Φώτη,  του Διοικητή  του Π.Γ.Ν. Λάρισας κ. Κατσικονούρη Δημητρίου και του Προέδρου του τμήματος Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας Καθ. κ. Γιαννούκα Αθανασίου.

Η ανωτέρω επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του Π.Γ.Ν. Λάρισας στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής – Επίκουρος Καθ. κ. Σπηλιόπουλος Κυριάκος, ο Καθ. του Imperial  College του Λονδίνου κ. Αθανασίου Αθανάσιος, (Ακαδημαϊκός υπότροφος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας)  η Καθ. Αναισθησιολογίας κ. Αρναούτογλου Ελένη, ο τεχνικός Εξωσωματικής Υποστήριξης κ. Μύτιλης Βασίλειος καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Καρδιοχειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας συνεχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στην αντιμετώπιση Καρδιοχειρουργικών περιστατικών για όλη την 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ