ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

Μπάχαλο με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα σύμφωνα με τις εγκυκλίους που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στις 8.15 το πρωί στα σχολεία για να παραλάβουν τις μάσκες τους, να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας, να πάρουν τα βιβλία τους και να πάρουν μέρος στην τελετή του αγιασμού.

Μέχρι εδώ όλα καλά και συντονισμένα μόνο που η εγκύκλιος για την υποχρεωτική παρουσία των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία μάλλον δεν έχει φτάσει στις σχολικές μονάδες αφού εκδόθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι και το κυριότερο οι μάσκες που θα προμηθευτούν οι μαθητές μέσω ΚΕΔΕ και δήμων βρίσκονται κάπου στο δρόμο και αναμένονται μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη 20.000 μάσκες που μοιράστηκαν σε δήμους ήταν ακατάλληλες, σε μεγάλες περιφερειακές ενότητες μεταξύ των οποίων η Αττική και η Λάρισα, ακόμη περιμένουν να δουν το χρώμα της μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com οι μάσκες για την Π.Ε. Λάρισας αναμένονταν κάποια στιγμή αύριο στη Λάρισα, από όπου και θα δίνονταν στη συνέχεια στους υπόλοιπους δήμους συσκευασμένες σε μεγάλα κουτιά και σε ποσότητες ανά δέμα που κανείς δεν γνωρίζει.

Ομως πληροφορίες της τελευταίας στιγμής σημειώνουν ότι μάσκες από Αθήνα δεν θα έλθουν και ότι θα πρέπει ο κάθε δήμος αφού ενημερωθεί από την ΠΕΔ θα παραλάβει μάσκες από συγκεκριμένη μονάδα της Λάρισας που κατασκευάζει μάσκες.

Ομως και με αυτό το σενάριο μετά την παραλαβή των μασκών ξεκινά και ο αγώνας δρόμου που είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι αρκετός για να φτάσουν οι μάσκες στο κάθε σχολείο το πρωί της Δευτέρας που ανοίγουν τα σχολεία ώστε να δοθούν στους μαθητές.

Και αυτό γιατί θα πρέπει να βρεθεί προσωπικό που θα τις κατανείμει ανά σχολείο ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών πράγμα αν όχι ακατόρθωτο αρκετά δύσκολο αφού δεν είναι δυνατόν να υποχρεωθεί κάποιος υπάλληλος να εργαστεί είτε απόγευμα Σαββάτου είτε Κυριακή.

Και ενώ ο δήμος Λαρισαίων για να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο εργασίας στην κατανομή των μασκών ανά σχολική μονάδα θα συνεργαστεί με συνεργείο ιδιώτη, είναι άγνωστο αν κάτι τέτοιο θα πράξει και κάποιος άλλος δήμος του νομού.

Ακόμη όμως και στο δήμο Λαρισαίων φαντάζει πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να φτάσουν οι μάσκες στις 8.15 το πρωί στα σχολεία ώστε να μοιραστούν στους μαθητές κατά την προσέλευσή τους.

Κατά συνέπεια τη Δευτέρα θα υπάρξει μαζική προσέλευση μαθητών χωρίς μάσκες που θα συνωστισθούν στα σχολεία με ότι αυτό συνεπάγεται και μάλιστα με ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου που εξέδωσε απαράδεκτες εγκυκλίους αποδεικνύοντας ότι και σε ένα τόσο κεφαλαιώδες θέμα όπως είναι το άνοιγμα των σχολείων βαδίζει χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό ακολουθώντας την τακτική του “βλέποντας και κάνοντας” ή ακόμη χειρότερα του “θα κάνετε ότι μας κατέβει εμάς στο κεφάλι”.

Τρανή απόδειξη οι μάσκες της προχειρότητας και της ανευθυνότητας και η απαράδεκτες εγκύκλιου που  μάλλον υπογράφηκαν στο γόνατο και θα στείλουν τους μαθητές ξεκρέμαστους από τις 8.15 το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία τους, τα οποία σημειωτέον έχουν εκδώσει το καθένα πρόγραμμα αγιασμού για το οποίο ενημέρωσε ήδη εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ