ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από σχολεία α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στο δήμο Λαρισαίων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αγιασμών. Σύμφωνα με τα σχολεία που ενημέρωσαν για την τελετή το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Ο αγιασμός στο 1ο δημοτικό σχολείο Γιάννουλης θα γίνει την Δευτέρα 14/9/2020 στις 10.15

Στο 2ο ΓΕΛ Λάρισας ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 11:30. Υποχρεωτική προσέλευση όλων των μαθητών  του Λυκείου στις 10:00 για τη διανομή των βιβλίων.

Ο αγιασμός των συστεγαζόμενων Σχολείων 8ου ΓΕΛ και 12ου Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέα στις 12:00.
Οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο στις 11:00 για την επίδοση των βιβλίων.

Ο Αγιασμός στο 11ο ΓΕΛ Λάρισας θα γίνει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. Οι μαθητές/ριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10:00 π.μ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ατομική μάσκα προσώπου.

Τη Δευτέρα 14/9/2020 ο αγιασμός στο 7ο ΕΠΑΛ ενόψει έναρξης του σχολικού Έτους θα διεξαχθεί στις 10.45 π.μ.

Στο 2ο Γυμνάσιο Λάρισας ο αγιασμός θα γίνει στις 11:45. Παρακαλούνται οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου να προσέλθουν στο σχολείο νωρίτερα (στις 11:00) προκειμένου να γίνει η κατανομή τους σε τμήματα. Μετά τον αγιασμό, θα δοθούν σε όλους τους μαθητές τα βιβλία τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε ατομικές συσκευασίες.

Ο καθιερωμένος αγιασμός του 9ου Γυμνασίου Λάρισας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14-9-2020 και ώρα 11:00. Οι μαθητές θα προσέλθουν στις 09:00. Παρακαλούμε να τηρηθούν   αυστηρά οι κανόνες προστασίας του Υ.ΠΑΙ.Θ και του Ε.Ο.Δ.Υ καθώς και η ώρα  προσέλευσης των μαθητών. Η είσοδος για τους μαθητές του Γυμνασίου θα γίνει από την Λακωνίας (μικρή πόρτα).

Θα ακολουθήσει διανομή βιβλίων και οι μαθητές να έχουν τσάντα για την παραλαβή των βιβλίων τους.

Επίσης την Τρίτη 15-9-2020 οι μαθητές θα προσέλθουν  κανονικά  στις 8:15 το πρωί  και  θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα του σχολείου.

Την Δευτέρα 14/09/2020 και ώρα 11:30π.μ. θα γίνει στο 10ο Γυμνάσιο Λάρισας ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μετά το πέρας του αγιασμού θα διανεμηθούν τα βιβλία.

Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα για την μεταφορά τους.

Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές της α΄ τάξης να προσέλθουν στο σχολείο στις 11:00π.μ. οι μαθητές της β΄ και γ΄ τάξης θα προσέλθουν στις 11:15π.μ.

Σημείωση:  παρακαλούνται όλοι οι μαθητές να φέρουν προστατευτική μη ιατρική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.

Η τελετή αγιασμού στο 11ο Γυμνάσιο Λάρισας θα γίνει στις 11 π.μ.. Η ώρα προσέλευσης των μαθητών και μαθητριών είναι 9.30 π.μ.. Πριν την τελετή του Αγιασμού θα γίνει η διανομή των βιβλίων στις αίθουσες. Την τελετή, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου θα παρακολουθήσει αντιπροσωπεία μαθητών/τριών και καθηγητών, ενώ στη συνέχεια ο ιερέας θα περάσει από όλες τις τάξεις για να ευλογήσει τα παιδιά και τους καθηγητές τους.

Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν μαζί τους τη δική τους προστατευτική μάσκα προσώπου μέχρι τη διανομή μασκών από το Σχολείο.
Οι γονείς / κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το Σχολείο στο τηλ. 2410 237153 για οποιαδήποτε ερώτηση – διευκρίνιση.

Σ.Σ.: Το ρεπορτάζ για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών θα εμπλουτίζεται συνεχώς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ