ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΓΙΝΕ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αστέριος Ροντούλης

Το πρόσφατο γεγονός της φωτιάς στη Μόρια μπορεί εύκολα να αποκωδικοποιηθεί από τον οιονδήποτε πολίτη θέλει να σκέφτεται με απλή τετράγωνη λογική, χωρίς να συσκοτίζει την κρίση του με τις γνωστές ψευδοανθρωπιστικές προσεγγίσεις περί του δήθεν προσφυγικού ζητήματος, που χρόνια τώρα ταλανίζει την χώρα μας.

Μπορεί, λοιπόν, εύκολα να κατανοηθεί ότι, στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου υβριδικού πόλεμου, ο Ερντογάν έχει ενεργοποιήσει τους μέχρι τώρα εν υπνώσει τζιχαντιστικούς πυρήνες, που έχουν διεισδύσει ως πρόσφυγες στα ΚΥΤ των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, για να καταπονήσει, να φθείρει και να αποπροσανατολίσει σε πρώτη φάση τις ελληνικές δυνάμεις ασφάλειας και άμυνας.

Συνεπώς, το αναμενόμενο θερμό επεισόδιο το βλέπουμε ήδη να εξελίσσεται ενώπιόν μας. Μια πέμπτη φάλαγγα δρα ήδη επί ελληνικού εδάφους, με απώτερο στρατηγικό στόχο να πληγεί η ελληνικότητα των ευαίσθητων ακριτικών νησαίων εδαφών, έτσι ώστε , σε ένα μεθεπόμενο στάδιο, να αντικατασταθεί η ελληνική σημαία στα εδάφη αυτά από μια λευκή ουδέτερη σημαία, η οποία και θα επιτρέψει τον έλεγχο των νήσων του ανατολικού Αιγαίου από αλλότριες διεθνείς δυνάμεις, οι οποίες θα εγκατασταθούν επί των νήσων με το πρόσχημα της επιβολής της τάξης, της ειρήνης και της ασφάλειας του πληθυσμού.

Αυτό είναι, λοιπόν , το σενάριο που αρχίζει να υλοποιείται μπροστά μας, για την αντιμετώπιση του οποίου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αφυπνισθεί και να αντιδράσει με αποφασιστικότητα, αφού πρώτα όμως αντιληφθεί την ουσία του όλου θέματος: η Ελλάδα υπέστη εμφανώς μια λαθρομεταναστευτική εισβολή, που απειλεί ευθέως την ασφάλεια και την εδαφική της ακεραιότητα.

Προφανώς δε, η λύση τώρα είναι μόνο μια: τάχιστη μεταφορά των λαθρομεταναστών σε ακατοίκητα νησιά, προσφερομένων όλων των συνθηκών ανθρώπινης διαβίωσης, και σταδιακή απέλασή τους στα κράτη προέλευσης αυτών.Οποιοσδήποτε άλλος χειρισμός θα είναι καταστροφικός για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, καθώς μάλλον θα οδηγήσει στη “μετάσταση του καρκινώματος” και στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Θα τολμήσει η κυβέρνηση της ΝΔ να πράξει τα αυτονόητα. Ίδωμεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ