ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Σημαντική ένεση ρευστότητας σε συνεργαζόμενους επαγγελματίες από τη γνωστή καπνοβιομηχανία

Την έμπρακτη στήριξη 21.000 επιχειρήσεων μικτής λιανικής που δέχτηκαν σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, ανακοίνωσε η Παπαστράτος, μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος με τίτλο  «Συνεχίζουμε Μαζί», που μεταξύ άλλων παρέχει ρευστότητα ύψους 10 εκατ. ευρώ, μέσα από άτοκες πιστώσεις.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ανακοινώθηκαν οι άξονες του προγράμματος που λειτουργεί συμπληρωματικά στα μέτρα της Πολιτείας και έχει ως κεντρικό στόχο όχι μόνο να παρέχει «οξυγόνο» στις επιχειρήσεις, αλλά και να συμβάλλει, μέσα από σημαντικές δράσεις, συνεργασίες και πρωτοβουλίες, στην διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για ολόκληρο τον κλάδο.

Ο υπουργός χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Παπαστράτος και κάλεσε και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας να μιμηθούν το παράδειγμά του.

Οι τρεις άξονες του «Συνεχίζουμε Μαζί»

Η Παπαστράτος ανέθεσε στην εταιρεία Deloitte την εκπόνηση μελέτης, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη Μικρή Λιανική, καθώς και τις βασικές κατευθύνσεις στήριξης των επιχειρήσεων.

Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης προχώρησε στο σχεδιασμό του ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης του κλάδου, μια νέα πρωτοβουλία της Παπαστράτος #prostokalytero, το οποίο στηρίζεται σε τρεις άξονες:

  •  Άμεση ενίσχυση ρευστότητας
  • Μείωση λειτουργικού κόστους
  • Εκσυγχρονισμός της Μικρής Λιανικής

Στον πυρήνα του πακέτου στήριξης της Παπαστράτος βρίσκεται η χορήγηση άτοκων πιστώσεων, ύψους 10 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις του κλάδου για την άμεση ενίσχυση της ρευστότητάς τους.

Οι πιστώσεις θα χορηγούνται με εγγυήσεις της Παπαστράτος, ενώ ο μηχανισμός κατανομής και διάθεσής τους έχει σχεδιαστεί προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη από ρευστότητα.

Η ένταξη στο  πρόγραμμα πραγματοποιείται εύκολα, γρήγορα και απλά, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, μέσα από την πλατφόρμα Papastratos Open (www.papastratosopen.gr) που είναι «ανοικτή» για αιτήσεις από σήμερα κιόλας.

Παράλληλα, στοχεύοντας στη μείωση του κόστους και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των παραδοσιακών σημείων πώλησης της Μικρής Λιανικής, η Παπαστράτος προχώρησε στη σύναψη συνεργασιών με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά, όπως η Vodafone, o ΗΡΩΝ, τα Public και η intale, για την παροχή σημαντικών εκπτώσεων και προνομιακών προσφορών.

Το πρόγραμμα της εταιρείας που αναπτύσσεται δυναμικά και σύμφωνα με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία, σύντομα θα ενισχυθεί με νέες δράσεις εκπαίδευσης, ψηφιοποίησης και κατάρτισης.

«Εδώ και σχεδόν 90 χρόνια η Μικρή Λιανική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματός μας. Σε αυτούς τους ανθρώπους που επιχειρούν και εργάζονται στη Μικρή Λιανική οφείλουμε μεγάλο μέρος της δικής μας επιτυχίας. Μέσα από το Πρόγραμμα «Συνεχίζουμε Μαζί», επιδιώκουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά και να στείλουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα: Παραμένουμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης.

insider.gr

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com