ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ 300.000 €

Ανακοίνωση της παράταξης Αλλάζουμε που υποστηρίζει ότι σε ακατανόητες και επικίνδυνες λογικές κινείται η Δημοτική Αρχή της Ελασσόνας

Τι κρύβει ο Δήμαρχος Ελασσόνας πίσω από την πρόταση του να συναινέσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με συγκεκριμένο εργολάβο και να θέλει να καταβάλλει ένα ασύμφορο για τον Δήμο ποσό στην συγκεκριμένη εταιρεία ενώ πρωτόδικα η συγκεκριμένη εταιρεία δεν δικαιώθηκε;

Η Δημοτική Αρχή των κ. Γάτσα-Καρανίκα φέρνει το συγκεκριμένο θέμα στην οικονομική επιτροπή και ακολούθως στο Δημοτικό Συμβούλιο, και ζητά από την αντιπολίτευση να κάνει τι ακριβώς;
Να συναινέσει σε αμαρτίες που βαραίνουν το παρελθόν του Δήμου και εμείς ως Δημοτική Αρχή τις είχαμε καταγγείλει και τις φέραμε ενώπιον της Δικαιοσύνης;

Σημειωτέον όλα αυτά τα κονδύλια που ζητά από εμάς η Δημοτική Αρχή να συναινέσουμε έχουν απορριφθεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως μη νόμιμα.
Έχουμε μιλήσει και στο πρόσφατο παρελθόν για προεκλογικά γραμμάτια που προσπαθεί να ξεπληρώσει η παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά ως εδώ και μη παρέκει.

Διότι είναι άλλο να θέλουμε να βολέψουμε σε διάφορες θέσεις ημετέρους και άλλο να θέλουμε να επιβαρύνουμε τον Δήμο και τους δημότες με ποσά που φτάνουν συνολικά τα 300.000 ευρώ.
Για την ιστορία και μόνο επισημαίνουμε τις παρακάτω αποφάσεις οι οποίες έχουν κερδηθεί πρωτόδικα:

Για την γνωμοδότηση για επίλυση διαφορά της υπ’ αριθμ. 691/2018 έφεσης κατά της υπ’ αριθμ. 96/2018 κερδισμένης πρωτοδίκως απόφασης από τον Δήμο αλλά και της 390/2015 διαταγής πληρωμής που έχουν εκδώσει και έχει κερδηθεί πρωτόδικα η ανακοπή που άσκησε ο Δήμος.
Για την γνωμοδότηση για επίλυση διαφορά της υπ’ αριθμ. 689/2018 έφεσης κατά της υπ’ αριθμ. 94/2018 κερδισμένης πρωτοδίκως από τον Δήμο απόφασης αλλά και της 389/2015 διαταγής πληρωμής που έχουν εκδώσει και έχει κερδηθεί πρωτόδικα η ανακοπή που άσκησε ο Δήμος
Για την γνωμοδότηση για επίλυση διαφορά της υπ’ αριθμ. 690/2018 έφεσης κατά της υπ’ αριθμ. 95/2018 κερδισμένης πρωτοδίκως από τον Δήμο απόφασης αλλά και της 388/2015 διαταγής πληρωμής που έχουν εκδώσει και έχει κερδηθεί πρωτόδικα η ανακοπή που άσκησε ο Δήμος.

Θέλουμε να γνωρίζουν οι δημότες ότι εμείς ως παράταξη
Δεν συναινούμε στο εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης για τους ακόλουθους λόγους:

1) Ζητείται συμβιβασμός σε υπόθεση που τα εν λόγω κονδύλια δεν τα ενέκρινε ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάρισας με την αιτιολογία ότι αυτές ήταν μη νόμιμες καθόσον έγινε απευθείας ανάθεση του έργου, αντί της διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 209 παρ. 1 του ν. 3463/2006 (ΦΕΚ Α΄114), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, των άρθρων 2,3 και 23 της 11389/8-3-1993 Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών «Ενιαίος Κανονισμός Προμηθειών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» του άρθρου 1 του ν. 2286/1995 (ΦΕΚ Α΄19) και καθ’ υπέρβαση των χρηματικών ορίων που ορίζονται στις κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων υπ’ αριθμ Π1/7446/14.1.2002 (ΦΕΚ Β΄112) και 27319/18.7.2002 (ΦΕΚ Β΄945) εκδοθέντων κοινών αποφάσεων των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Ανάπτυξης, όπως άλλωστε αναφέρεται και στην γνωμοδότηση του δικηγόρου του Δήμου. Για τον λόγο αυτό ο συμβιβασμός είναι μη νόμιμος.

2) Ζητείται ο συμβιβασμός σε αγωγή που πρωτόδικα έχει κερδηθεί από τον Δήμο Ελασσόνας, όπως επίσης έχει κερδηθεί πρωτόδικα και η ανακοπή που έχει ασκηθεί από τον Δήμο Ελασσόνας κατά της εκδοθείσας διαταγής πληρωμής για τα ίδια ποσά. Παρουσιάζονται τα κονδύλια της αγωγής και της διαταγής πληρωμής υπολογιζόμενα με τόκους και έξοδα προκειμένου να παρουσιασθεί ότι το όφελος είναι μεγάλο για τον Δήμο ενώ επί της ουσίας ο συμβιβασμός είναι στο συνολικό αιτούμενο ποσό της αγωγής.

3) Ασύμφορο το ποσό του συμβιβασμού, καθώς το επιπλέον ποσό που θα κληθεί να καταβάλλει ο Δήμος σε περίπτωση που ηττηθεί είναι δυσανάλογο με αυτό που θα κληθεί να καταβάλλει σήμερα, ενώ μπορεί να δικαιωθεί στο δικαστήριο και να εισπράξει και τις δικαστικές δαπάνες.

4) Δεν προκύπτει ότι τα μέρη έχουν προβεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις από τις εκατέρωθεν αξιώσεις τους, αλλά αντίθετα προκύπτει ότι, εν τοις πράγμασι, ο συμβιβασμός αυτός συνιστά πλήρη αποδοχή των αξιώσεων της αναδόχου εταιρίας εκ μέρους του Δήμου. Δεν γίνεται καμία επί της ουσίας έκπτωση καθώς προτείνεται η καταβολή του συνολικού ποσού της αγωγής με τόκους, έξοδα, δικαστική δαπάνη κλπ.

Δηλαδή εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.
Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οι υποθέσεις που συζητάμε και οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε έχουν να κάνουν με χρήματα των πολιτών.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ γιατί δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους κ. Γάτσα- Καρανίκα καθώς και στους συνεργάτες τους να καταστρέψουν τον Δήμο μας.

Όλα έχουν ένα όριο και κάποιοι το έχουν ξεπεράσει προ πολλού.
Για την παράταξη μας το λόγο από εδώ και πέρα θα έχει η Δικαιοσύνη, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες να είμαστε διαφανείς και κρυστάλλινοι.
Αυτή την τακτική ακολουθήσαμε ως Δημοτική Αρχή, αυτή ακολουθούμε και τώρα ως αντιπολίτευση, γιατί θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες της Ελασσόνας, γιατί ανάμεσα στη σχέση μας με τους πολίτες δεν χωρούν μικροπολιτικές και συμφέροντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ