ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Ανακοίνωση του Συντονισμού Δράσης & Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας :

Την αποκλειστική ευθύνη για το αίσχος και το δράμα των προσφύγων της Μόριας φέρουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που συνυπέγραψαν με το καθεστώς Ερντογάν, απ, μαζί οδέχτηκαν και εφάρμοσαν την κατάπτυστη, έξω από τις Διεθνείς Συμβάσεις, ρατσιστική Συμφωνία για το Προσφυγικό.

Δημιουργώντας έτσι, στρατόπεδα συγκέντρωσης στα «σύνορα» της ΕΕ και ιδιαίτερα στα ελληνικά νησιά, για να κρατήσουν «καθαρή την Ευρώπη» από τους κολασμένους των πολέμων και της φτώχειας που οι ίδιοι συνέβαλαν στην εκτίναξή τους.

Επιπρόσθετη και βαριά ευθύνη φέρει ειδικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που χειρίστηκε το Προσφυγικό ως «εισβολή» και «ασύμμετρο πόλεμο» με τις βίαιες «επαναπροωθήσεις», τους φράχτες, τους πυροβολισμούς και τις δολοφονίες. Εισάγοντας στην πολιτική της την ακροδεξιά και ξενοφοβική ατζέντα και κινητοποιώντας ή ανεχόμενη το φασιστικό συρφετό στα νησιά, τον Έβρο και την ενδοχώρα, με την επίσημη προτροπή στελεχών της, όπως του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και του Δημάρχου της Λέσβου.

Στο απυρόβλητο δεν μπορεί να μείνει το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο πάνω στο υπαρκτό και μεγάλο για την Τουρκία προσφυγικό ζήτημα, χειρίστηκε τους πρόσφυγες ως εκβιαστικό εργαλείο των γεωπολιτικών του σχεδιασμών και διεκδικήσεων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.

Οι συλλογικότητες αλληλεγγύης, τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς, οι προοδευτικοί πολίτες, τα κόμματα και οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα, ενωτικά και μαζικά απαιτώντας την κατάργηση της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, την άμεση μεταφορά και την παροχή ασύλου των προσφύγων στις χώρες επιλογής τους, την ισότιμη κατανομή τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διάλυση των απάνθρωπων  στρατοπέδων συγκέντρωσης, την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και τη δημιουργία ανοιχτών δομών σε όλη τη χώρα με όλα τα υγειονομικά μέτρα ενάντια στην επιδημία του κορονοϊού. Αγωνιζόμενοι παράλληλα για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ