Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 27ου Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΖΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, κατόπιν συνεδρίασης κατέληξε στα εξής:

Μας προβληματίζει το γεγονός ότι μετά το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία. Ενώ τον Ιούνιο η ασφάλεια των μαθητών προϋπέθετε 15 μαθητές ανά τάξη, τον Σεπτέμβριο, με πολλαπλάσια κρούσματα το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει με 25 μαθητές και με υποχρεωτική την χρήση μάσκας ως μέτρο αντιμετώπισης του συγχρωτισμού.

Δεν θεωρούμε ικανοποιητική την διανομή κάποιων μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, παγουρίνο) αφού αυτά από μόνα τους δεν αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια των παιδιών μας, όταν ο συγχρωτισμός εντός των σχολικών αιθουσών είναι κανόνας.

Με βάση τα παραπάνω, για την προστασία της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών  διεκδικούμε:

– Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη με την αξιοποίηση άδειων αιθουσών σε σχολεία από συγχωνεύσεις τμημάτων, την αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών αιθουσών όπως βιβλιοθήκες ακόμη κ ιδιωτικών αιθουσών που κρίνονται κατάλληλες.

– Διορισμούς του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα υπάρχοντα  κενά και να καλυφθούν οι ανάγκες για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές

– Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού εργαζομένων στην καθαριότητα με μόνιμο προσωπικό και με πλήρες ωράριο, ώστε να διασφαλίζονται επαρκώς οι κανόνες υγιεινής  κατά την διάρκεια λειτουργίας των σχολείων και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.

Η θέση του Δ.Σ. του συλλόγου σχετικά με την χρήση μάσκας είναι ότι κρίνεται απαραίτητη, εφόσον το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας υποστηρίζει ότι προστατεύει και είναι το κύριο μέτρο για την προστασία των παιδιών από τον συγχρωτισμό.

Ο σύλλογος διεκδικεί την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, ώστε η χρήση της μάσκας να μην αποτελεί το μοναδικό μέσο προφύλαξης αλλά να χρησιμοποιείται ενισχυτικά ως μέτρο για την προστασία των παιδιών και ενδεχομένως και ορισμένες ώρες  της ημέρας όπως κατά την είσοδο και την έξοδο των μαθητών.

Βασικό κρίνεται, ακόμη,  να εξασφαλιστεί η με ίσους όρους  εκπαίδευση των παιδιών μας σε περίπτωση που κλείσουν τμήματα κ επανέλθει η εξ αποστάσεως διδασκαλία με το απαραίτητο εξοπλισμό ανά μαθητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ