ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ

Επίθεση στη νέα διευθύντρια β/βαθμιας και στην πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Η ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει τη ΔΔΕ Λάρισας και την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ για την απόφασή τους να προχωρήσουν στις  τοποθετήσεις στα κενά ακολουθώντας   μη σύννομη  διαδικασία. Με την απόφασή της  η πλειοψηφία αρνείται στους /τις εκπαιδευτικούς  το νόμιμο δικαίωμά τους να καλύπτουν το ωράριό τους με  β’ αναθέσεις στα  πλαίσια του  σχολείου  τους, γεγονός που θα επιφέρει άδικες μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε πολλές σχολικές  μονάδες

Παρά τις διαμαρτυρίες των αιρετών  και  της ΕΛΜΕ και τις παραστάσεις του ΔΣ και στη ΔΔΕ και στο ΠΥΣΔΕ η πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει. Ωστόσο θεωρούμε δείγμα παραδοχής του παράτυπου της διαδικασίας την ανακοίνωσή της προς την ΕΛΜΕ ότι προτίθεται να κάνει δεκτές όλες τις  ενστάσεις.

Καταγγέλλουμε επίσης τις ασφυκτικές προθεσμίες που δίνονται (συνεχίζοντας την ίδια  τακτική με  τα προηγούμενα χρόνια) στους/τις εκπαιδευτικούς προκειμένου να καταθέσουν τις δηλώσεις προτιμήσεών τους. Να επισημάνουμε ότι τα όρια προθεσμίας που δίνονται από τη ΔΔΕ ήταν μερικών ωρών μόλις, οπότε πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες δεν είχαν καν το περιθώριο να ενημερωθούν. Η ΕΛΜΕ ζήτησε να γίνουν αποδεκτές οι εκπρόθεσμες δηλώσεις των εκπαιδευτικών και το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Ζητάμε επίσης η ΔΔΕ Λάρισας να διευκρινίσει στην ιστοσελίδα της  ότι καλεί να δηλώσουν σχολεία εκ νέου αυτούς/ές που δεν έχουν δηλώσει και ότι σε περίπτωση που δεν προέβησαν σε νέα δήλωση οι εκπαιδευτικοί ισχύει η προηγούμενη δήλωσή τους.

Καταγγέλλουμε την προσωρινή τοποθέτηση αναπληρωτών χωρίς να τους γνωστοποιηθεί  το  σύνολο των κενών και τα μόρια.

Ζητάμε  άμεσα  να  αναρτηθούν  οι  αιτήσεις  των  συναδέλφων και τα μόρια όσων  εμπλέκονται  στις υπηρεσιακές μεταβολές ώστε  να  μπορεί  ο κάθε  συνάδελφος να  ασκεί  έλεγχο της  διαδικασίας και να αποφεύγονται λάθη, ώστε  να  μην επαναληφθούν φαινόμενα  αδιαφάνειας που παρατηρήθηκαν τα  προηγούμενα χρόνια.

Επίσης στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής απαιτούμε να γνωστοποιηθούν οι ώρες ανά σχολείο και όχι ανά ομάδες σχολείων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com