Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.

Εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας του Covid-19,χωρίς να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, από πλευράς της κυβέρνησης,για την “θωράκιση” της υγείας μαθητών και δασκάλων,ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Τα παιδιά,όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης,καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα σε τμήματα έως και 25 ατόμων,χωρίς να εξασφαλίζεται στοιχειωδώς ο μη συγχρωτισμός.

Η καθαριότητα των αιθουσών, καθ’όλη τη διάρκεια της παραμονής των παιδιών στο σχολείο,δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με προσωπικό καθαριότητας που προσλήφθηκε  για  τρίωρη ή τετράωρη απασχόληση ημερησίως και είναι αριθμητικά ακριβώς το ίδιο με αυτό των προηγούμενων ετών που δεν υπήρχε επιδημία.

Η κυβέρνηση μπορούσε και δεν έκανε τα αυτονόητα.Πήρε χρήματα και τα σπαταλά “δεξιά-αριστερά”,χωρίς να δίνει δεκάρα για την στελέχωση των δημοσίων νοσοκομείων, πού τώρα,όπως και στην πρώτη φάση της επιδημίας,θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και δεν θα μπορούν.Δεν μείωσε τον αριθμό των παιδιών στις τάξεις,δεν προσέλαβε επιπλέον προσωπικό,εκπαιδευτικό και καθαριότητας ,για να καλύψει τις ανάγκες,δημιουργώντας τμήματα, το πολύ,15 ατόμων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών,θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό μαθητών,εκπαιδευτικών και γονιών,προκειμένου να εντοπίζει και προβάλλει τα προβλήματα που θα δημιουργούνται,επιδιώκοντας με κάθε τρόπο την επίλυση τους και τους καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας.

Ευχόμαστε σε όλους,παιδιά,γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά,με πλήρη τήρηση των κανόνων προστασίας, που θεωρούνται απαραίτητοι για την αποφυγή μετάδοσης της νόσου,ώστε να καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από αυτή την περιπέτεια.

Μαρία Κωστή

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ