ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Υπό πρωτόγνωρες συνθήκες ακούστηκε το πρωί της Δευτέρας το πρώτο κουδούνι στις σχολικές μονάδες της Λάρισας, με τους μαθητές και τους γονείς που συνόδευαν μικρότερα παιδιά να εμφανίζονται «μασκοφόροι» στις σχολικές αυλές για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Παρά τα πειράγματα εμφανής ήταν ο προβληματισμός για την έναρξη μιας δύσκολης και ιδιαίτερα περίεργης, λόγω κορωνοϊού, σχολικής χρονιάς, ενώ σε πολλά σχολεία της πόλης μαθητές και εκπαιδευτικοί έσπευσαν νωρίτερα και πριν την τελετή προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα όπως οι κατανομές των τμημάτων, η διανομή των βιβλίων και φυσικά το μοίρασμα μασκών μιας χρήσης, πριν την παραλαβή των υφασμάτινων που τοποθετείται στα μέσα της εβδομάδας.

Σημειώνεται πως οι μαθητές προμηθεύτηκαν ήδη διαφάνειες με έγγραφες οδηγίες για τον covid 19, όπως και τις μάσκες που αντιστοιχούσαν στον καθένα.

ΣΤΟΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Το παρών στη σχολική μονάδα της πλατείας του ιερού ναού του Αγ. Κωνσταντίνου, στο κέντρο της Λάρισας, έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, που ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές «με υγεία και προσοχή σε μια προσπάθεια ώστε όλοι να περάσουμε μια χρονιά αλώβητοι».

Εξάλλου στέλνοντας μήνυμα και στους αρνητές της μάσκας ο δήμαρχος σημείωσε με νόημα πως «υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία που αποφασίζει για τα μέτρα», καταλήγοντας πως μέσα στην εβδομάδα ο δήμος θα προχωρήσει και στη διανομή πάνινων μασκών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ