ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αναφορά με τις θέσεις του σωματείου νοσηλευτικού προσωπικού Θεσσαλίας κατέθεσε στη Βουλή ο Β. Κόκκαλης

Ενέργειες που μεθοδεύουν μία «επιχειρούμενη εξόντωση» στο ήδη βεβαρημένο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καταγγέλλει με αναφορά τον στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στην αναφορά του, ο Λαρισαίος πολιτικός σημειώνει τα εξής: «Κ. Υπουργέ, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από την έναρξη της θητείας σας, κυρίως εξαιτίας της μακράς και αδικαιολόγητης αδράνειά σας να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με τα προβλεπόμενα θεσμικά όργανα Διοίκησης, αποτέλεσε αιτία πλήθους αναφορών και ερωτήσεων στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου από εμένα. Εν τέλει, μετά την διοικητική διευθέτηση, η εξέλιξη των αποφάσεων του Υπουργείου καταδεικνύει αυτό που είχε ήδη διαφανεί από την πρώτη επίσκεψή σας στην Λάρισα τον Δεκέμβριο του 2019, ότι δηλαδή η πολιτική σας βούληση είναι να εξαντλήσετε μακροπρόθεσμα την δημόσια Υγεία και να την μετατρέψετε σε «πεδίο δράσης λαμπρόν» προώθησης επιχειρηματικών ιδιωτικών συμφερόντων, εντάσσοντας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την ιδιωτική επένδυση και το κέρδος.

Στην αδικαιολόγητη αδράνεια να διορίσετε διοίκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στις ελάχιστες και ανεπαρκείς προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην έλλειψη δημιουργίας θανάτων αρνητικής πίεσης ώστε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να αδυνατεί να αντιμετωπίσει το τυχόν νέο κύμα της πανδημίας, προστίθενται και οι πληροφορίες, ότι πρόκειται να αλλάξετε το εφημεριακό πρότυπο των δύο νοσοκομείων της πόλης, ώστε να γίνουν 2 προς 1, δηλαδή να κάνει περισσότερες εφημερίες το ΓΝΛ.  Η αύξηση του εφημεριακού φόρτου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σε συνδυασμό με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την κτιριακή υποβάθμιση του Νοσοκομείου,  δείχνει ξεκάθαρα την βούλησή σας να εγκαταλείψετε μεθοδικά ένα νοσοκομείο, οδηγώντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην εξόντωση και περαιτέρω στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς η ανεπάρκεια προσωπικού θα φανεί ακόμη περισσότερο, όταν το ίδιο προσωπικό θα καλείται να κάνει περισσότερες εφημερίες και έτσι να παρέχει υπηρεσίες σε διπλάσιο αριθμό ασθενών. Η εξόντωση αυτή που επιχειρείται θα δώσει συγχρόνως την ώθηση της έμμεσης αποσυμφόρησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στο οποίο προφανώς και για ευνόητους λόγους αποσκοπεί το Υπουργείο.

Επισυνάπτεται η επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματείου Νοσηλευτικού Προσωπικού Θεσσαλίας. (Πα.Σ.Ο.Νο.Π)

Παρακαλούμε για την απάντηση αναφορικά με την μεταβολή του εφημεριακού καθεστώτος των νοσοκομείων της Λάρισας και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ