ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που εξελίσσεται σε υγειονομική βόμβα βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η εκπαιδευτική κοινότητα, εξαιτίας των καταλήψεων στις οποίες προχωρούν οι μαθητές διαμαρτυρόμενοι για την απουσία ουσιαστικών μέτρων πρόληψης από τον κορωνοϊό, για τον συνωστισμό στις αίθουσες, και για τη δυσφορία που προκαλεί η μάσκα, ειδικά όταν τη φορούν για συνεχόμενες 2 ώρες μέσα σε αίθουσες – θερμοκήπια.

Οι καταληψίες όμως μαθητές κινούνται οι ίδιοι σε συνθήκες συνωστισμού μέσα σε κλειστούς χώρους, χωρίς μάσκες και χωρίς – τις περισσότερες φορές – να λαμβάνουν κάποιο μέτρο προστασίας, ενώ οι υπό κατάληψη χώροι των σχολείων δεν καθαρίζονται, όπως και οι τουαλέτες. Οι μαθητές που δεν συμμετέχουν στην κατάληψη, επίσης συνωστιζονται έξω από τα σχολεία.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει φροντίσει να δώσει κάποιες οδηγίες για τη διαχείριση των καταλήψεων στις σημερινές, ειδικές συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι διευθύνσεις των σχολείων και οι σύλλογοι των διδασκόντων να μην ξέρουν τί να κάνουν με τα υπό κατάληψη σχολεία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το σίγουρο είναι ότι τα υπό κατάληψη σχολεία μπορούν γρήγορα να μετατραπούν σε εστίες εξάπλωσης του κορωνοϊού, και πέραν των αποφάσεων που πρέπει να πάρει άμεσα το υπουργείο για τη διαχείριση των καταλήψεων, θα πρέπει με τη λήξη τους να γίνουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των υπό κατάληψη σχολείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ