π. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ: Η ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Ο αρχιμανδρίτης που πέταξε τα ράσα σπάει τη σιωπή του και μιλά αποκλειστικά στο paidis.com

Σπάζοντας τη σιωπή του μετά από πολλούς μήνες ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός κατά κόσμον Κωνσταντίνος Ζαφειρίου που ιερουργούσε στην Παναγία Φανερωμένη Τυρνάβου πριν αποσχηματιστεί αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως μέσω του paidis.com υποστηρίζοντας ότι “όλο αυτό το διάστημα πολλά ψευδή και επιλήψιμα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το πρόσωπο του μετά από την αυτόβουλη ενέργεια απόσχισης του για λόγους προσωπικούς , που δεν αφορούν κανέναν”.

“Θέλω να δώσω μια απάντηση σε όσους  δήθεν νοιάζονται για την αλήθεια αλλά τα γραφόμενα τους μόνο ψεύδη και συκοφαντίες ενέχουν. Σκοπίμως τόσο καιρό δεν έχω δώσει καμία απάντηση στους δημόσιους κατήγορους μου από τις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες , τους διαστρεβλωτές κάθε αλήθειας που ικανοποιούν το αναγνωστικό κοινό τους με ανυπόστατα ψεύδη, με διαστρεβλώσεις γεγονότων και με δυσφημιστικές αναφορές στο πρόσωπο μου”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι με αφορμή την καθόλα νομότυπη  κλήση του ενώπιον του εκκλησιαστικού ανακριτού  κάποιοι τον εμφάνισαν ως εγκληματία του Ποινικού Κώδικα που ανακρίνεται, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να ισχύει.

“Ουδέποτε έκλεψα ή υπεξαίρεσα χρήματα από τον ιερό Ναό. Το ζήτημα αυτό αφορά βεβαιωμένα χρέη του Ιερού Ναού προς την Εφορία .Ο ίδιος δεν υπήρξα προϊστάμενος και οικονομικός διαχειριστής του Ιερού Ναού. Πως λοιπόν θα μπορούσα να καταχραστώ χρήματα και μάλιστα ένα τόσο μεγάλο ποσό τη στιγμή που δεν είχα την οικονομική  διαχείριση; Οι ευθύνες μήπως πρέπει να αναζητηθούν στους οικονομικούς διαχειριστές και τους επιτρόπους;”, υπογραμμίζει ο αρχιμανδρίτης και συνεχίζει λέγοντας ότι όσον αφορά τις εικόνες, φυλάσσονταν στο σπίτι, όπου διέμενε και ανήκει κατά κυριότητα στον Ιερό Ναό της Παναγιάς Φανερωμένης , εν γνώσει πάντα της προϊστάμενής του αρχής,  μόνο και μόνο για λόγους προστασίας τους καθότι είχαν συντηρηθεί και δεν μπορούσαν να παραμείνουν στο πατάρι του Ναού , που βρισκόταν και βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Οι εικόνες ανήκουν στον Ιερό Ναό και ουδέποτε εκδήλωσα πρόθεση ιδιοποίησης τους αλλά επιθυμούσα την προστασία τους σε χώρους επαναλαμβάνω που ανήκανε και ανήκουν κατά κυριότητα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης. Γράφτηκε τότε εντελώς ανυπόστατα ότι έφυγα στο εξωτερικό με τις εικόνες και τα χρήματα. Όμως όπως προανέφερα κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι εικόνες ουδέποτε ιδιοποιήθηκαν από μένα και μετά την αποχώρηση μου παραδόθηκαν στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού νομότυπα με τήρηση  πρακτικού παράδοσης -παραλαβής”.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη και ταυτόχρονα αποκαλυπτική συνομιλία ξεκαθαρίζει ότι Δεν κρυβόταν ούτε κρύβεται από κανέναν ούτε έχει χαθεί από προσώπου γης. Οσον αφορά τα δημοσιεύματα έχει ήδη δώσει εντολή σε δικηγόρο να ασχοληθεί και να ζητήσει την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, επιφυλασσόμενος να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του για την προστασία της τιμής και της υπόληψης του, που θίγεται με τον πλέον βάναυσο τρόπο.

Αν μη τί άλλο είναι μία ουσιαστική παρέμβαση που δίνει μία άλλη διάσταση στο όλο θέμα της Παναγίας Φανερωμένης και είναι βέβαιο ότι ο αρχιμανδρίτης θα επανέλθει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ