Ε.ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣ…

«Θρηνούμε μια νεκρή γυναίκα από το Βασιλί Φαρσάλων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ωρών .
Αυτή είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που θα μπορούσαμε να πάθουμε .
Να χαθεί ένας Άνθρωπος.

Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήριά μου, στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας και την ευχή ποτέ να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα, εξαιτίας καιρικών φαινομένων .
Στο σύνολό τους, οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή των Φαρσάλων είναι ανυπολόγιστες. Περίπου 150.000 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων καταστράφηκαν. Εκατοντάδες σπίτια είναι ακατοίκητα και πολλοί κάτοικοι, βρίσκονται από χθες τη νύχτα πάνω στα τρακτέρ τους, προσπαθώντας να σωθούν. Εκατοντάδες επιχειρήσεις, καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σήμερα επισκέφθηκα την περιοχή και είδα εικόνες βιβλικής καταστροφής από τα πλημμυρικά φαινόμενα , που ήταν σε μεγάλη έκταση.
Η υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, είχε ως αποτέλεσμα ανυπολόγιστες καταστροφές ειδικά στις περιοχές δυτικά των Φαρσάλων σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις.
Απαιτήθηκε ο συντονισμός όλων των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας , της Περιφέρειας και του Δήμου , για να απεγκλωβιστούν οι Άνθρωποι που κινδύνευσαν σοβαρά.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση και όλο το προσωπικό της πολιτικής προστασίας που έδωσαν και αυτή τη μάχη, με αλτρουισμό .
Στη συνέχεια, συμμετείχα στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαρσάλων, με την παρουσία των κκ Υφυπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης , καθώς και του ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών.
Λάβαμε την υπόσχεση ότι άμεσα θα υπάρξει μέριμνα για την περιοχή.

Τώρα είναι ακριβώς, η ώρα της Πολιτείας.
Είναι η ώρα της ευθύνης του κράτους .
Είναι η ώρα της άμεσης στήριξης όλων των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν , με την ανακοίνωση άμεσων πρωτοβουλιών και μέτρων ανακούφισης της περιοχής, αλλά και ολοκληρωμένου σχεδίου για την επαναφορά της κανονικής ζωής , σε σύντομο χρόνο .

Η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία, οφείλουν άμεσα να συναποφασίσουν τους τομείς επέμβασης, τον προϋπολογισμό που θα διαθέσουν και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών.
Τα Φάρσαλα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η ζωή σταμάτησε στο χθες, οφείλουμε να κινηθούμε άμεσα για να υπάρξει αύριο» .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ