ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Επικοινώνησε με τις ηγεσίες ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ ζητώντας άμεση στήριξη των πληγέντων

Τη θλίψη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών από τη θεομηνία, που έπληξε ιδιαίτερα τη Θεσσαλία, εξέφρασε το πρωί του Σαββάτου, από τα Φάρσαλα, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λαδόπουλο, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, και τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων της επαρχίας, αναφορικά με την υδροδότηση, την ηλεκτροδότηση και τη διαμονή όσων τα σπίτια τους χτυπήθηκαν από τη θεομηνία.
Σε δεύτερο βαθμό υπήρξε συζήτηση για την αποκατάσταση των υποδομών σε όλη την επαρχία Φαρσάλων, ενώ αποτυπώθηκε και η αγωνία των παραγωγών για την τύχη των καλλιεργειών τους, καθώς φαίνεται ότι έχουν πλημμυρίσει περίπου 150.000 στρέμματα, ενώ καταστράφηκαν θερμοκήπια, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες.

Ο κ. Κέλλας, μετά από αυτοψία που έκανε στις πληγείσες περιοχές, επικοινώνησε με τον υπΑΑΤ Μάκη Βορίδη, τον υφυπΕΣ Θοδωρή Λιβάνιο, τον υφυΠΤΠ Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπΑΑΤ Κώστα Σκρέκα, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την άμεση έλευση κυβερνητικού κλιμακίου.

Από την πλευρά του, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ περιέγραψε τη βιβλική καταστροφή στην επαρχία, τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσων και στοχευμένων παρεμβάσεων. Επίσης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αντρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι την Τρίτη έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στη Λάρισα και αμέσως μετά θα μεταβεί στα Φάρσαλα και στις πληγείσες περιοχές, ενώ ο κ. Κέλλας του τόνισε ότι «η ζημιά στις αγροτικές καλλιέργειες είναι ολοκληρωτική» και πως «οι αγρότες πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα».

Χρ. Κέλλας: «Δεδομένη η συμπαράσταση στους πληγέντες»

Σε δήλωσή του ο κ. Κέλλας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους από τη βιβλική καταστροφή, που έπληξε περιοχές της Θεσσαλίας, σημειώνοντας:
«Την ώρα τούτη η σκέψη μας είναι σε αυτούς αλλά και όσους έχασαν τις περιουσίες τους. Επικοινώνησα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, προκειμένου να μεταφέρω, από τα Φάρσαλα, την εικόνα απόγνωσης και καταστροφής και ζήτησα να παραμείνει σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός, μέχρι να υποχωρήσει εντελώς η θεομηνία.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Κατανοώ την απογοήτευση του κόσμου. Τον διαβεβαιώνω, όμως, ότι η κυβέρνηση θα συμπαρασταθεί έμπρακτα και άμεσα στους πληγέντες, με αποζημιώσεις και αποκατάσταση των ζημιών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ