ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΤΟ 4ΕΥΡΟ

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας συνεδρίασε χθες 19/9/2020 στο γραφείο της στον Τύρναβο και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

-Αντιμετωπίζουμε έντονο πρόβλημα με τον καταρροϊκό πυρετό στα αιγοπρόβατα. Ζητάμε επιδότηση στο εμβόλιο και αποζημίωση στους επιβεβαιωμένους θανάτους με επιβεβαίωση ακόμη και από ιδιώτη κτηνίατρο.
-Σε ότι αφορά την αποζημίωση από τον κορονοϊό των 4 ευρώ, μένουμε στη θέση μας για αποζημίωση με κριτήρια συνδεδεμένης, είμαστε αντίθετοι με την χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία των αιτήσεων μέσω των πυλών ΟΣΔΕ και να μην ληφθούν υπόψη οι ποινές στην συνδεδεμένη.
-Εκφράζουμε την αγωνία μας για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.
-Ζητάμε την απλοποίηση της νόμιμης εισαγωγής εργατών γης από τρίτες χώρες, τονίζοντας πως οι κτηνοτρόφοι έχουν μεγάλη έλλειψη σε εργατικά χέρια.
-Τέλος ζητάμε να τεθεί σε ισχύ επιτέλους ο νόμος που επιβάλει να αναγράφεται στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής του κρεοπωλείου η χώρα προέλευσης του κρέατος, ακόμη η σφραγίδα της χώρας προέλευσης του σφάγειου να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική. Ακόμη ζητάμε την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη των ελληνοποιήσεων στο γάλα και στο κρέας.Το πρόβειο γάλα έχει τις δυνατότητες να φτάσει και πρέπει να φτάσει το 1 ευρώ και προτρέπουμε τους συναδέλφους κτηνοτρόφους να μην δώσουν το γάλα τους χωρίς συμβόλαιο και με ανοιχτή τιμή.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ