ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

Συλλυπητήρια μηνύματα εκπροσώπων φορέων, πολιτικών και κομμάτων για το θάνατο του σπουδαίου αγροτοσυνδικαλιστή

Πολλά είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα εκπροσώπων φορέων, οργανώσεων, κομμάτων και πολιτικών όλου του πολιτικού φάσματος για το θάνατο του γνωστού συνδικαλιστή και στελέχους του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα που έφυγε την Παρασκευή νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 3 μ.μ. στο χωριό του τη Μητρόπολη Καρδίτσας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με βαθιά θλίψη και οδύνη απευθύνει το ύστατο χαίρε στον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΕΜ, πρώην Προέδρου της ΕΟΑΣ Καρδίτσας  για πολλά χρόνια, πρωτοπόρου, συνεπή, μαχητικού, ασυμβίβαστου και σεμνού αγωνιστή της αγροτιάς, εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος στην χώρα μας.

Από τα νεανικά του χρόνια ανέπτυξε δράση στο αγροτικό κίνημα, είχε ενεργή και πρωτοπόρα συμβολή στην οργάνωση των αγώνων της αγροτιάς και για αυτή την δράση του έχαιρε μεγάλο κύρος και αναγνώριση από τους συναδέλφους αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε το 1954 στην Μητρόπολη Καρδίτσας από γονείς αγρότες. Από μικρή ηλικία δούλευε στα χωράφια και παράλληλα εντάχθηκε στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Διετέλεσε αρχικά μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού του και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Μετέπειτα Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στην Ένωση  Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993. Μετά ανέλαβε Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ ως το 2019.

Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Το παράδειγμα του, η πρωτοπόρα δράση του, ενέπνευσε τις νέες γενιές των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος, δηλώνουμε περήφανοι που συμπορευτήκαμε μαζί με τον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα.

Η απουσία του είναι ήδη αισθητή σε μια περίοδο που αγρότες και κτηνοτρόφοι  δέχονται νέα επίθεση στην ζωή και το εισόδημα τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και την ΚΑΠ της Ε.Ε.

Χαμηλή τιμή πώλησης των αγροτικών προϊόντων κάτω από το υψηλότατο κόστος παραγωγής, η κοροϊδία πάει σύννεφο και από αυτή την κυβέρνηση όπως με το αγροτικό πετρέλαιο και δεσμεύσεις που δεν τηρεί, χαράτσια, χρέη, υπέρογκη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν στο ξεκλήρισμα και την φτώχεια ένα τμήμα των μικρών και μεσαίων ελλήνων αγροτοκτηνοτρόφων.

Δεν αποχαιρετάμε τον Βαγγέλη Μπούτα.

Θα είναι μαζί μας στους καημούς, τους πόθους, στις ελπίδες των αγροτών και κτηνοτρόφων. Στην οργάνωση της πάλης και των διεκδικήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Θα είναι μαζί μας στα μεγάλα, μαχητικά μπλόκα, εκεί που χτυπάει η καρδιά του αγροτικού κινήματος και δεν μπορεί να τα σταματήσει καμιά κυβέρνηση, καμιά ποινικοποίηση, καμιά κρατική καταστολή.

Αυτή την υπόσχεση δίνουμε, να κρατήσουμε ψηλά την σημαία του αγροτικού κινήματος, να δυναμώσουμε την ΠΕΜ, τις Ομοσπονδίες και πρώτα από όλα τους Συλλόγους, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα στο οποίο αφιέρωσε την ζωή του.

Ο Βαγγέλης Μπούτας παραμένει ζωντανός στην συνείδηση και την λαϊκή μνήμη και εκεί θα βρίσκεται κοντά μας.

Η Γραμματεία εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας

Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος αγροτοσυνδικαλιστή Ευάγγελου Μπούτα.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του.

Η ΕΟΑΣΝΛ: Καλό ταξίδι Βαγγέλη Μπούτα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ομοσπονδίας τιμάνε τον πρωτοπόρο, αυθεντικό, λαϊκό αγωνιστή για τα δίκαια και τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα.

Ο συνάδελφος Βαγγέλης Μπούτας σύνδεσε το όνομα του με τους αγώνες και τις δίκαιες διεκδικήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων ώστε να πληρώνονται τον μόχθο και τον κόπο τους και να γίνουν οι πραγματικοί αφέντες του τεράστιου πλούτου που παράγουν.

Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη και τον προσανατολισμό του οργανωμένου αγροτικού κινήματος που εκφράζεται μέσα από τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, ενώνονται και πολλαπλασιάζουν την δυναμική τους μέσω της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Με τον Βαγγέλη Μπούτα και τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας δώσαμε κοινές και μακρόχρονες μάχες, στην καθημερινή διεκδίκηση των αιτημάτων μας, στα μεγάλα μπλόκα του αγώνα μας με σημείο αναφοράς για όλη την χώρα το Μπλόκο Νίκαιας.

Σε μια περίοδο που δεχόμαστε νέα επίθεση στο εισόδημα μας, σε μια περίοδο που το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δέχεται νέα συκοφαντική επίθεση ώστε να το αδυνατίσουν και να σταθεί ανίσχυρο μπροστά στα επώδυνα μέτρα που ετοιμάζουν με την αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ, αλλά και την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις απέναντι μας, η απουσία του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα είναι αισθητή όμως η υπόσχεση που δίνουμε είναι να συνεχίσουμε με την ίδια εντιμότητα, αγωνιστικότητα, και συνέπεια την πάλη μας. Να προσεγγίσουμε και άλλους αγρότες και κτηνοτρόφους, να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε τους Συλλόγους μας, να πάρουν την θέση του χιλιάδες νέοι αγωνιστές του αγροτικού κινήματος.

Βαγγέλη Μπούτα σου ευχόμαστε καλό ταξίδι αλλά δεν σε αποχαιρετάμε, το έργο σου και η στάση ζωής σου θα είναι μαζί μας σε αυτό το δύσκολο αλλά τόσο όμορφο δρόμο που έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε.

Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην σύζυγο του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Το Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους εκπροσώπους των ΑΣ της Λάρισας να συμμετέχουν στην πολιτική κηδεία του Βαγγέλη Μπούτα την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 3μμ στο χωριό του, Μητρόπολη Καρδίτσας.

Καλή αντάμωση Βαγγέλη στους καθημερινούς αγώνες και στο Μπλόκο της Νίκαιας!

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας με  μεγάλη θλίψη και οδύνη αποχαιρετά τον συνδικαλιστή & ηγέτη του αγροτικού κινήματος Βαγγέλη Μπούτα & εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Αδιαμφισβήτητα το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων έχασε έναν από τους πιο μαχητικούς του αγωνιστές. Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η ζωή και η δράση του ενέπνευσε τις νέες γενιές των συνδικαλιστών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος & άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία του τόπου μας.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Τυρνάβου

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου, με αφορμή την απώλεια του Βαγγέλη Μπούτα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος αγωνιστής του αγροτικού κινήματος, ο ακάματος αγροτοσυνδικαλιστής με την τεράστια συμβολή του στον αγώνα του αγροτικού κόσμου, που παρότι ενεργό στέλεχος του ΚΚΕ, συσπείρωνε γύρω του αγρότες απ’ όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου, ανεξαρτήτου κομματικής και πολιτικής προέλευσης, υπηρετώντας με ανιδιοτέλεια τις αξίες που πρέσβευε και μαχόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή για τα δίκαια των αγροτών και που δεν ξεχνούσε ποτέ τους κτηνοτρόφους, αφού πάντα τους συμπεριλάμβανε μέσα στα αιτήματα που διεκδικούσε από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Φίλε και συναγωνιστή Βαγγέλη Μπούτα, θα μείνεις για πάντα χαραγμένος στη θύμηση όλων των αγροτών.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Γιώργος Καρασμάνης: «Έφυγε ένας συνεπής και δυναμικός αγωνιστής»

Εκφράζω τη βαθειά λύπη μου για το θάνατο Βαγγέλη Μπούτα, ενός δυναμικού αγωνιστή για τα συμφέροντα του αγροτικού μας κόσμου, στα οποία αφιερώθηκε με συνέπεια στις ιδέες του και στις αρχές του.

Γνωριζόμασταν από παλιά, και μας συνέδεε η αλληλοεκτίμηση και ο αμοιβαίος σεβασμός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου 

“Είναι βαθιά η θλίψη μου για την απώλεια του Βαγγέλη Μπούτα, του αγρότη με την τεράστια συμβολή στον αγώνα του αγροτικού κόσμου, του στελέχους του ΚΚΕ με συγκρότηση και άποψη στην υπεράσπιση των δικαίων των αγροτών, του συνδικαλιστή που βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή μαχόμενος για τις αξίες που υπηρετούσε.
Με το Βαγγέλη συναντηθήκαμε πολλές φορές στις μάχες του αγροτικού κόσμου, άλλοτε συμφωνώντας και άλλοτε διαφωνώντας, τόσο σε πορείες κινητοποίησης όσο και σε πορείες διαπραγμάτευσης, εκείνος ως εκπρόσωπος πλατιάς συμπαράταξης αγωνιζόμενων αγροτών κι εγώ ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Κρατώ στη μνήμη με σεβασμό τη μαχητικότητα και την ειλικρίνειά του.
Βαγγέλη, ο αγροτικός κόσμος θα σε έχει πάντα ως σημείο αναφοράς στους αγώνες σου.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. ”

Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Έφυγε απ τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και για χρόνια βουλευτής του ΚΚΕ στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Ο Β. Μπούτας υπήρξε αγωνιστής με σημαντική συνεισφορά στο αγροτικό κίνημα στις γραμμές του οποίου πάντα πάλευε. Αγρότης ο ίδιος, από νεαρή ηλικία στρατευμένος στις γραμμές του αγροτικού και κομμουνιστικού κινήματος, έδωσε με συνέπεια, μέσα από τις γραμμές και τις θέσεις του ΚΚΕ την μάχη για τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, για μια άλλη κοινωνία.

Το ΝΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους συντρόφους του στο ΚΚΕ.

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο  Λάρισας

«Έφυγε» σήμερα, νικημένος από την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο σ. Βαγγέλης Μπούτας εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επί χρόνια βουλευτής του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μπούτας γεννήθηκε το 1954 στην Μητρόπολη Καρδίτσας.

Από μικρός δούλεψε στα χωράφια, αναπτύσσοντας παράλληλα σημαντική δράση στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής του. Το Νοέμβρη του ’77, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας πολλές και υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις στις οργανώσεις της Θεσσαλίας και στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ το 1991, εκλέχθηκε  για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στην οποία παρέμεινε μέχρι και σήμερα.

Ο Β. Μπούτας εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ το 1996. Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, Βουλευτικές, Ευρωεκλογές και στη Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση. Διετέλεσε Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου  και μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου  στο χωριό του τη Μητρόπολη Καρδίτσας , Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας , Πρόεδρος στην Ένωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993. Είχε αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο  με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σ. Βαγγέλη και  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του .

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 3 μ.μ. στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ