ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 

Οι μορφές της εθελοντικής προσφοράς σήμερα διευρύνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Οι εθελοντές ως μέλη της κοινότητας αποτελούν ένα σημαντικό σύνδεσμο ανάμεσα στους πολίτες και τους επαγγελματίες σε υπηρεσίες πρόληψης και ψυχοκοινωνικής φροντίδας. Οι εθελοντές του Εργαστηρίου Ζωής λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές του μηνύματος της πρόληψης, καθώς και οι ίδιοι είναι μέλη ομάδων ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης.

Η εθελοντική δράση της ομάδας αποτελεί μια μαθησιακή εμπειρία μέσα από την οποία αναπτύσσονται κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες. Ο εθελοντής δεν είναι μόνο αυτός που προσφέρει αλλά είναι και αυτός που κερδίζει από όσα απορρέουν από την εθελοντική δράση. Οι εθελοντές δραστηριοποιούνται μέσω των ομάδων έργου ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις δυνατότητες και τον διαθέσιμο χρόνο τους. Οι δράσεις στις οποίες συμμετέχουν αφορούν την στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, την υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, την διαπολιτισμικότητα καθώς και την ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση της κοινότητας μέσα από εκδηλώσεις και παρεμβάσεις που διέπονται από τη φιλοσοφία της πρωτογενούς πρόληψης και του εθελοντισμού.

Στο Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας- Ο.ΚΑ.ΝΑ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα λειτουργήσει το Εργαστήρι Εθελοντών. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν δύο τμήματα (Τρίτη 18:00-19:30, Τετάρτη 19:00-20:30) όπου ο εθελοντής μπορεί να επιλέξει σε ποιο θα επιθυμούσε να συμμετάσχει.

Αν θέλεις και εσύ να συμμετέχεις ως εθελοντής στο έργο της πρόληψης και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας έχουμε ένα πλαίσιο να σε υποδεχθούμε.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται, καθημερινά 9:00-14:00, στο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας-ΟΚΑΝΑ (Μανωλάκη 11Δ) για να πραγματοποιήσουν εγγραφή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2410 555935 καθημερινά 9:οο – 14:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ