ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Οδοιπορικό στα πλημμυρισμένα χωριά με το φακό του Δημήτρη Καστανάρα

Τραγικές οι εικόνες από τα Φάρσαλα της επόμενης μέρας, με το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» να αφήνει το αποτύπωμά του σε ολόκληρη την επαρχία, που συνεχίζει να μετρά τις πληγές της.

Απίστευτα τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Δημήτρη Καστανάρα, σε ένα οδοιπορικό του paidis.com στις πληγείσες περιοχές, καθώς ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που καταγράφονται σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, ζωικό κεφάλαιο, υποδομές και καλλιέργειες, με τον δήμο να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Απόγνωση και αγωνία για την επόμενη μέρα είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των κατοίκων στο Βασιλί, που είδαν το βιός τους να θάβεται μέσα σε λίγες ώρες κάτω από τόνους λάσπης και ορμητικών νερών που δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο διάβα τους, με τους κατοίκους του να σημειώνουν πως το χωριό θα θρηνούσε πολύ περισσότερα θύματα αν η κακοκαιρία εκδηλωνόταν λίγες ώρες αργότερα.

«Ευτυχώς τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν απογευματινές ώρες και προλάβαμε να αντιδράσουμε, αφού τα ορμητικά νερά ξεπέρασαν σε ύψος τα δύο μέτρα», ανέφερε στο paidis.com κάτοικος του χωριού.
Βαρύ το κλίμα στην κοινότητα, που αποχαιρέτησε το πρωί της Τρίτης την 84χρονη Δήμητρα Φλώρου, που έχασε τη ζωή της από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας, με τους κατοίκους ολόκληρης της επαρχίας να ζητούν στήριξη από την Πολιτεία, άμεσα μέτρα και αποζημιώσεις για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Σημειώνεται πως σήμερα βρέθηκε στα Φάρσαλα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ και κλιμάκιο του οργανισμού για εκτίμηση των ζημιών, ενώ ανάλογη κίνηση θα γίνει και για τις επιχειρήσεις, με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων να προσκαλεί σε συνάντηση τους πληγέντες επιχειρηματίες της περιοχής, σήμερα Τρίτη και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών.

Ειρήνη Παπουτσή
ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ