ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑΧΙΣΤΑ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ από τα Φάρσαλα

Στη δέσμευση ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε «να σμικρύνει εντυπωσιακά ο χρόνος και να καταβληθούν τάχιστα οι αποζημιώσεις» στους πληγέντες αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων από τις πρόσφατες καταστροφές, προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Φαρσάλων.

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε πως θα παραμείνει για όσο χρειαστεί στη Θεσσαλία με στόχο «να καταγράψουμε με ακρίβεια και δικαιοσύνη τη ζημιά σε όλη της την έκταση και σε όλο το μέγεθός της, να αντιπαρέλθουμε ορισμένες τυπικές διαδικασίες που ως Οργανισμός έχουμε και να σμικρύνουμε κατά πολύ το χρόνο, να τον σμικρύνουμε εντυπωσιακά ώστε να καταβληθούν τάχιστα οι αποζημιώσεις».

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στάθηκε επίσης στην εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλία και τους δήμους της περιοχής, ενώ διευκρίνισε πως «αυτές οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν με απόφαση του πρωθυπουργού με κονδύλι που θα διατεθεί από το αποθεματικό του προϋπολογισμού, δηλαδή δε θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ».

Τέλος, προανήγγειλε τη διεξαγωγή νέας σύσκεψης την ερχόμενη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, «όπου θα συμμετάσχουν οι διευθυντές τον ΔΑΟΚ, ο ΕΛΓΑ και ο περιφερειάρχης, για να καταλήξουμε στο τελικό συμπέρασμα για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί πρακτικά πλέον η κατάσταση και εννοώ την καταβολή των αποζημιώσεων».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων πως «τα ¾ των περιπτώσεων έχουν εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχουμε εικόνα της καταστροφής. Ο πρωθυπουργός έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον καθώς ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ σήμερα κάνει μία διαφορετική πρόταση: Παίρουν χρήματα από το εθνικό απόθεμα και τα δίνουν στον ΕΛΓΑ για να μπορέσουν να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει με μία διαφορετικότητα, να φύγουν τα βαρίδια της γραφειοκρατίας. Κι αυτό προσπαθεί ο κ. Λυκουρέντζος να λύσει αυτό το δύσκολο παζλ. Πρέπει να συμπτυχθεί ο χρόνος και να έρθει γρηγορότερα το χρήμα στις τσέπες των αγροτών και των κτηνοτρόφων με ένα δίκαιο και σωστό τρόπο».

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου στάθηκε στο μέγεθος της ζημιάς το οποίο όπως είπε «είναι άνευ ιστορικού προηγουμένου για την επαρχία. Στηριζόμαστε στη δική σας βοήθεια και στην Περιφέρεια η οποία ήταν από την πρώτη στιγμή μαζί μας. Είναι η ώρα των έργων, είναι η ώρα η πολιτεία να σκύψει με πράξεις πάνω από τα προβλήματα των πολιτών. Εμείς ως δήμος είμαστε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό η περιοχή μας στην κανονικότητα».
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ είχε συζήτηση με παρευρισκόμενους αγροτικούς φορείς, συνεταιριστές και αγρότες, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία στο Βασιλί.

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Σταύρος Κουκουλιός και Δημήτρης Γούσιας, ο πρώην αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος κ.α.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ