ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑ (ΦΩΤΟ)

Μπρος σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν όσοι κινήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην προστατευόμενη περιοχή της λίμνης Κάρλας, όπου και εντοπίστηκε νεκρό νεαρό φλαμίνγκο.

Η απαράδεκτη ενέργεια αποδίδεται σε λαθροθηρία, αφού στο σώμα του πανέμορφου πουλιού εντοπίστηκαν σκάγια κυνηγετικού όπλου, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες αγνώστων που επιμένουν να κινούνται παράνομα στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να επισημανθεί πως τα απαράδεκτα περιστατικά είναι σε γνώση των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ με αφορμή την παράνομη είσοδο κυνηγών στον περιφραγμένο και προστατευόμενο ειδικό χώρο του Τεχνητού Υγροτόπου, παραπλεύρως και βορειοδυτικά του Ταμιευτήρα της Κάρλας και σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (το υπ’ αριθ. 238893/17.09.2020), ο Φορέας Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού επισημαίνει ότι απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος για κάθε δραστηριότητα (θήρα, κτηνοτροφία, αλιεία κ.α.) στον εν λόγω χώρο και ότι σε αντίθετη περίπτωση οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

Ειρήνη Παπουτσή
ΦΩΤΟ: I.-A. Tzikas

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ