ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ Ο ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

Κλιμάκιο της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ επισκέφτηκε τη Δευτέρα στον Αλμυρό και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Ευάγγελο Χατζηκυριάκο. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν εκτός του συντονιστού της Κοινοβουλευτικής ομάδος  κ. Παύλο Μαρκάκη, ο κ. Αστέριος Ροντούλης γνώστης των αγροτικών θεμάτων και τα  γυναικεία στελέχη του κόμματος αρμόδια για κοινωνικά ζητήματα κα Σ.Μαριτσούδη και Κ.Μακρή

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν τα στελέχη μας για τις ζημίες που υπέστησαν οι κάτοικοι οι καλλιέργειες  και οι υποδομές από την πρόσφατη καταιγίδα ‘’Ιανός’’.

Πριν από το Δημαρχείο το κλιμάκιο έκανε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές  και κυρίως στα ρέματα  και στα σημεία που η ορμή των υδατων  κατέστρεψε τις προσβάσεις προς τους οικισμούς του Δήμου.

Στην αναλυτική του ενημέρωση ο κ. Δήμαρχος έκανε μια αποτίμηση των επιπτώσεων της καταιγίδας, ξεκινώντας από το μόνο παρήγορο γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και έγιναν επιτυχώς οι απεγκλωβισμοί από τις υπηρεσίες του κράτους.

Παρουσιάστηκαν οι διαφορές στις κοίτες  των ρεμάτων,  μέσο αεροφωτογραφιών,  από το 1954 μέχρι σήμερα και διαπιστώθηκε η ανάγκη να ληφθούν επείγοντα μέτρα και να κατασκευαστούν προστατευτικές υποδομές το συντομότερο δυνατόν ώστε να μην υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις εν όψη της χειμερινής περιόδου.

Διατυπώθηκε επίσης η ανάγκη  των άμεσων χρηματοδοτήσεων για υποδομές.  Κατ’ αρχάς κρίθηκε ανεπαρκής η πίστωση του  1.500.000  από το ΥΠ. Εσωτερικών προς τον Δήμο Αλμυρού και ευελπιστούμε σε συμπληρωματικές πιστώσεις για τις προσβάσεις στους οικισμούς, τις κτηνοτροφικές μονάδες και θερμοκήπια, για τις αποκαταστάσεις λειτουργιών σε αντλιοστάσια,  δίκτυα υδρεύσεων και άρδευσης, αγροτικών οδών και τεχνικών έργων.

Κατατέθηκε η άποψη της ενισχυμένης χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθόσον οι αναφερόμενες κρατικές ενισχύσεις είναι μικρές.  Καταχωρήθηκε επίσης η άποψη του κ. Μαρκάκη να χρηματοδοτηθούν οι διευθετήσεις των ρεμάτων-χειμάρρων και από τα υπάρχοντα κονδύλια της Περιφερειας, λόγο αρμοδιότητας και του επείγοντος λόγο της έκτακτης ανάγκης.

Έγινε εκτενής αναφορά του δημάρχου στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ αλλά και σε άμεσες χρηματοδοτήσεις των πληγέντων αγροτικών και κτηνοτροφικών οικογενειών.

Τέλος το κλιμάκιο ενημερώθηκε και για τις άμεσες ανάγκες στέγασης και σίτισης οικογενειών που έμειναν άστεγες και χρήζουν φροντίδας από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Μετά την επίσκεψη,  έγινε άμεσα η ενημέρωση του Προέδρου της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ κ. Κυριάκου Βελόπουλου και υπάρχει ανοικτή γραμμή με την Κοινοβουλευτική ομάδα, για παρακολούθηση των αποκαταστάσεων και τον έλεγχο μέσο του κοινοβουλίου..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ