ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται σήμερα οι Νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα και φυσικά στο νομό Λάρισας διεκδικώντας σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, αναβάθμιση των κτιριακών και λοιπών υποδομών, δημιουργία της νέας πτέρυγας και υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους
Η ΕΙΝΚΥΛ καλεί τους ιατρούς μέλη της σε κλιμάκωση της αντίδρασης με ευρεία συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν μαζικά και οι νοσοκομειακοί γιατροί ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Ο  Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ – ειδικευομένων του ΠΓΝΛ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου.
Η ΕΙΝΚΥΛ
Σε ανακοίνωση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την κυβέρνηση να ομολογεί ότι «ήδη ζορίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας» είναι απόδειξη ότι ο χρόνος που κερδήθηκε χάρη στο λαό μας, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Για μία ακόμη φορά προλειαίνουν το έδαφος για μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου.
Οι ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό είναι τεράστιες. Εν μέσω του δευτέρου κύματος της πανδημίας η ανακίνηση του θέματος εφημέρευσης, που ως γνωστόν είχε τύχει ευρείας συζήτησης και διαβούλευσης με εμπλοκή όλων των φορέων κατά το παρελθόν και είχε επιλυθεί με την πρωταγωνιστική δράση της ΕΙΝΚΥΛ και των εργαζομένων του ΓΝΛ, είναι απαράδεκτη.
Η Ενωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) καταγγέλλει:
1. την επιδίωξη της Κυβέρνησης και της 5ης ΥΠΕ, να αλλάξει σε συνεργασία με το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο το εφημεριακό καθεστώς των Νοσοκομείων της Λάρισας, με επιβάρυνση και περαιτέρω υποβάθμιση του ακραία και επικίνδυνα υποστελεχωμένου ΓΝΛ. O πραγματικός τους στόχος είναι όπως είχε ανακοινώσει το Φλεβάρη του 2020 ο Υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα η μετατροπή του ΠΓΝΛ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την εφαρμογή ΣΔΙΤ και του ΓΝΛ σε εφημεριακό κέντρο. Την στιγμή που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι κέντρο αναφοράς για την COVID-19 και δίνουν την μάχη μαζί με το ΓΝΛ, το οποίο έχει ήδη αναχθεί σε κέντρο νοσηλείας νοσούντων από COVID-19, χωρίς να τηρεί όλες τις προϋποθέσεις (πχ θαλάμους αρνητικής πίεσης), βγάζουν από τη μάχη το Πανεπιστημιακό για να εξασφαλίσουν κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας.
2. Την προσπάθεια παραπλάνησης και εφησυχασμού των εργαζομένων του ΓΝΛ και της κοινής γνώμης, ότι δεν υφίσταται θέμα αλλαγής της αναλογίας εφημέρευσης, την ίδια στιγμή μάλιστα που δραστήρια προωθούνται ενέργειες για την υλοποίηση της.
3. Την πέραν κάθε υπηρεσιακής λογικής αυθαίρετη, με επιλεκτικά και μεροληπτικά κριτήρια προσπάθεια από μέρους της 5ης ΥΠΕ συγκρότησης ενδεκαμελούς επιτροπής για το εφημεριακό με προδιαγραμμένο αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ