ΜΑΓΙΚΟΣ ΒΟΫΤΣΕΚ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΦΩΤΟ)

Νέες παραστάσεις στο Διαχρονικό Μουσείο και την Αυλή του Μύλου

Μια μοναδική εμπειρία σύγχρονου μιούζικαλ, με απίστευτα κοστούμια τσίρκου και αναφορές στο κίνημα Bauhaus είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατρόφιλοι της Λάρισας, που ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα του Θεσσαλικού Θεάτρου χειροκροτώντας τις δύο παραστάσεις που ανέβηκαν στην Αυλή του Μύλου.

Δέκα τραγούδια της μιούζικαλ εκδοχής του Βόυτσεκ, του αριστουργήματος του Γκεόργκ Μπύχνερ, όπως τα παρουσίασε το 2002 ο Μπομπ Γουίλσον σε μουσική και στίχους Τομ Γουέιτς, μεταφρασμένα και διασκευασμένα από τον συνθέτη Κώστα Βόμβολο, που έδωσε το παρών στην παράσταση, παρουσιάστηκαν από το Θ.Θ, ενθουσιάζοντας το κοινό, που είχε την ευκαιρία στο δεύτερο μέρος να απολαύσει και τραγούδια από επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Το Θεσσαλικό Θέατρο πιστό στην υπόσχεσή του ότι, στη δύσκολη συνθήκη του φετινού καλοκαιριού, θα βρίσκεται  στο πλευρό των Λαρισαίων  δηλώνει παρών, δίπλα στους ανθρώπους της πόλης. Γι΄ αυτό το λόγο  πολλαπλασίασε τις δράσεις του και δημιούργησε και την ενότητα Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο  με 2  μικρές αυτοτελείς δράσεις.

  1. Περιπατητική παράσταση με 10 τραγούδια του Tom Waits για την παράσταση Βόϋτσεκ του Μπομπ Ουίλσον με κοστούμια τσίρκου, αναφορά στο κίνημα Bauhaus.
  2. Περιπατητική μουσική παράσταση Επιθεώρηση που στηρίζεται σε τραγούδια από παλιές επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Έτσι, ο Βόϋτσεκ θα παρουσιαστεί στο Διαχρονικό Μουσείο την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις  8.00 το βράδυ, ενώ ο Βόυτσεκ και η Επιθεώρηση θα ανέβουν στην Αυλή του Μύλου στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Η παρουσίαση του Βόυτσεκ θα είναι το πρώτο μέρος του δίπτυχου Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο.  Ακολουθεί το δεύτερο με τραγούδια από επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Διάρκεια 60΄. Απαραίτητη η κράτηση, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Κρατήσεις στα γραφεία του θεάτρου Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος – 2410621209 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 13:30).

Η ταυτότητα της παράστασης του Βόυτσεκ:

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κυριακή Σπανού

Κίνηση – Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη

Κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου

Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέττα Καΐση

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παπουτσή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας. Παίζει κιθάρα και τραγουδά ο Αλέξανδρος Τσιωνάς.

Φωτογραφίες: Γιάννης  Χατζηαντωνίου

Υπεύθυνοι ήχου:  Γρηγόρης Καραφέρης,  Γιώργος Γκόλαντας

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ